04.12.2009. / 13:40

Autor: Totalsport

Van Gaal: Neka se Robben ugleda na Olića

Hrvatskoga 30-godišnjeg napadača Ivicu Olića naveo je trener nogometaša Bayerna Louis van Gaal kao uzor svom sunarodnjaku Arjenu Robbenu (25)

Louis van Gaal i Ivica OlićLouis van Gaal i Ivica OlićHrvatskoga 30-godišnjeg napadača Ivicu Olića naveo je trener nogometaša Bayerna Louis van Gaal kao uzor svom sunarodnjaku Arjenu Robbenu (25).

Nakon sedmog studenog i domaćeg remija protiv Schalkea (1-1 na Allianz Areni) nizozemska je zvijezda sklona ozljedama spremna upisati prve minute u dresu bavarskog kluba. Očekuje se da će Robben biti Van Gaalov džoker već u današnjemu, prvom dvoboju 15. bundesligaškog kola kod Borussije u Mönchengladbachu. Pitanje je samo koliko će igrati.

- Može igrati 30 minuta, čak i dulje. Baš kao što je igrao Olić - rekao je nizozemski 57-godišnji stručnjak nastavivši:

- Olić je izvan travnjaka bio sedam tjedana. Arjen nije tako dugo. Već u drugom nastupu nakon povratka počeo je od početka i izdržao 80 minuta. Sljedećeg dana imao je strahovite bolove u mišićima, ali ih je podnio. Takve stvari ovise o osobnosti sportaša.

Bild piše da Van Gaal stoga i od Robbena očekuje "partizansku" požrtvovnost za klub, jednaku Olićevoj.

Pobjedom kod Borussije, ponajvećeg rivala minhenskog kluba u Bundesligi tijekom 70-ih i početkom 80-ih godina prošlog stoljeća, Bavarci bi se probili na treće mjesto bundesligaške ljestvice. Prvi put otkad je Nizozemac trener bili bi u "zoni Lige prvaka".

Vezane vijesti

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Hrvatski 32-godišnji nogometaš Wolfsburga Ivica Olić otvorio je dušu novinaru Tobiasu Altschäfflu u razgovoru za njemački tjednik Sport Bild.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika