04.12.2009. / 14:00

Autor: Totalsport

Svađa Hrvata i čelnika FIS-a oko nastupa Ivice Kostelića

Čak i ako bolovi u leđima splasnu hrvatski skijaš Ivica Kostelić neće imati pravo nastupa na super kombinaciji Svjetskog kupa u petak, u Beaver Creeku

Ivica KostelićIvica KostelićČak i ako bolovi u leđima splasnu hrvatski skijaš Ivica Kostelić neće imati pravo nastupa na super kombinaciji Svjetskog kupa u petak, u Beaver Creeku.

FIS-ov pravilnik navodi da svaki skijaš mora odraditi barem jedan trening spusta kako bi stekao pravo nastupa u super kombinaciji ili službenoj utrci spusta. Isto tako, to pravilo ne prihvaća trening na skraćenoj stazi, a baš je takav bio u srijedu u Beaver Creeku u kojoj je nastupio Ivica Kostelić.

Dan kasnije je Kostelić odustao od nastupa zbog bolova u leđima, a time je automatski izgubio šansu za borbu u super kombinaciji, gdje je oduvijek mogao računati na veliki broj bodova u Svjetskom kupu.

Stoga je nastala nova borba na relaciji Hrvatskog skijaškog saveza i Svjetske skijaške federacije (FIS) u Beaver Creeku, a austrijski Kleine Zeitung prenosi izjavu direktora hrvatske skijaške reprezentacije Vedrana Pavleka.

- Takva odluka je smiješna. Ivica je bio na jednom treningu i on bi trebao biti garancija nastupa. Borimo se protiv te odluke i želimo da Ivica nastupi u petak - rekao je Pavlek, a na njega se nadovezao Austrijanac Walter Hubmann, koji radi u hrvatskoj reprezentaciji:

- Morali bismo uložiti žalbu na takvu odluku.

Hrvatska strana poziva se na činjenicu da se onaj neslalomski dio super kombinacije vozi baš na skraćenoj stazi spusta, te bi odvoženi Ivičin trening u srijedu trebao biti dovoljan za nastup u službenoj utrci.

Isto tako, u petak bi se trebala održati i super kombinacija, ali i novi, treći trening spusta. Takav dnevni program je naveo neke reprezentacije na ljutnju, jer dodatno opterećuju skijaše brzih disciplina koji nastupaju i u super kombinaciji. No, stoga će vjerojatno zadnji trening biti okrnjen i s malim brojem nastupa skijaša.

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika