04.12.2009. / 14:49

Autor: Nacionalova redakcija

Bajs potvrdio: Zbog strateškog interesa Adriaticu.net spasile su i državne tvrtke

Upitan o tome ulaze li dvije državne tvrtke u Adriaticu.net po nalogu Vlade ili o tome slobodno odlučuju, ministar Bajs odgovorio je kako je riječ o tvrtkama koje posluju na tržištu, ostvaruju dobit i imaju svoj interes u Adriatici.net, te da mu je drago da je pronađen model suradnje s tom agencijom

Ministar turizma Damir BajsMinistar turizma Damir BajsMinistar turizma Damir Bajs potvrdio je u petak ono što se već dugo znalo, ali nitko od visokih državnik dužnosnika do sada nije službeno priznao. Naime, Bajs je za Business.hr kazao kako će državne tvrtke sudjelovati spašavanju posrnulog turističkog diva adriatice.net i to prije svega zbog njenog velikog značaja za hrvatski turizam. O cijeloj situaciji oko ove tvrtke u svom posljednjem izdanju pisao je i Nacional.

"Nema sumnje da je Adriatica.net od posebnog značaja za hrvatski turizam, jer ta grupacija u svojem vlasništvu ima i značajne putničke agencije koje djeluju na nama važnim tržištima, poput Kompasa i Jolly travela, a dovodi gotovo 10 posto turista koji dolaze u Hrvatsku. Nama je stoga u interesu da Adriatica.ner bude prisutna na tržištu kako sljedeće, tako i narednih sezona. Involviran sam u proces restrukturiranja, rješenja su mi poznata i vlasnici Adriatice.net rekli su mi kako je postignut načelan sporazum o dokapitalizaciji. Radi se prvenstveno o privatnim tvrtkama, kao što su HUP Zagreb, Agrokor, Jolly i Saponija, postoji i strani ulagač Terme Čatež, a od tvrtki u vlasništvu Republike Hrvatske tu su Croatia osiguranje i ACI", kazao je ministar turizma Damir Bajs za Business.hr.

'Gubitak Adriatice bio bi nenadoknadiv'

Upitan o tome ulaze li dvije državne tvrtke u Adriaticu.net po nalogu Vlade ili o tome slobodno odlučuju, ministar Bajs odgovorio je kako je riječ o tvrtkama koje posluju na tržištu, ostvaruju dobit i imaju svoj interes u Adriatici.net, te da mu je drago da je pronađen model suradnje s tom agencijom.

"Nadam se da će Adriatica.net biti aktivna na tržištu iduće godine i dovoditi još više turista u Hrvatsku. S obzirom na njihov udio od 10 posto, gubitak agencije kao što je Adriatica.net bilo bi nam teško nadoknaditi", kazao je Bajs, no ni on nije mogao dati odgovor o tome kada bi proces restrukturiranja, odnosno dokapitalizacije posrnule agencije mogao biti dovršen, piše Business.hr.

I dok je Bajs potvrdio spašavnje Adriatice.net od strane državnih tvrtki, iz same Adriatice.net stiglo je priopćenje u kojem potvrđuju kako je "s današnjim danom finaliziran sporazum o dokapitalizaciji adriatica.net Grupe".

"Temeljem potpisa sporazuma započela je priprema dokumentacije i tehničkih detalja za provedbu same dokapitalizacije", kaže se u priopćenju iz ove tvrtke te se dodaje kako će imena kompanija koje će dokapitalizirati adriatica.net Grupu objaviti u narednim danima.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika