04.12.2009. / 15:55

Autor: Totalsport

Video: Henry pretekao Platinija i po broju postignutih pogodaka

Prvim pogotkom u unaprijed odigranoj utakmici 15. kola Primere u srijedu kod Xereza (2-0 za Barcelonu) Thierry Henry zabio je svoj 355. gol u svim službenim nastupima koje je ostvario

Thierry HenryThierry HenryPrvim pogotkom u unaprijed odigranoj utakmici 15. kola Primere u srijedu kod Xereza (2-0 za Barcelonu) Thierry Henry zabio je svoj 355. gol u svim službenim nastupima koje je ostvario.

Pariški je dnevnik L'Equipe otkrio da je 33-godišnji francuski nogometaš prestigao legendarnog Michela Platinija, danas predsjednika Europske nogometne federacije (UEFA), i po tom kriteriju: Platini je, naime, u svim natjecanjima tijekom igračke karijere skupio 354 gola.

Ponajboljeg nogometaša svijeta u prvoj polovici 80-ih godina prošlog stoljeća Henry je već otprije nadmašio brojem golova u reprezentativnom dresu. Henry je francuski rekorder s 51 golom, dok je Platini, zaključivši karijeru sa SP-om u Meksiku 1986. godine, stao na brojci 41.

Henry također drži rekord po broju golova postignutih za Arsenal u svim natjecanjima (226).

Svi pogoci Thierryja Henryja:

230 - ligaški nastupi (20 u Le Championnatu, 3 u Seriji A, 174 u Premier ligi, 33 u Primeri)

59 - europski kupovi (51 u Ligi prvaka, 8 u Kupu UEFA-e)

15 - kup natjecanja

51 - reprezentacija

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika