04.12.2009. / 16:10

Autor: Hina

Usporavanje otpuštanja: U studenom najmanje otkaza od početka recesije

Analitičari su pesimistično očekivali otpuštanje do 130 tisuća ljudi, no u studenom je posao u SAD-u izgubilo samo 11 tisuća

U studenom je posao izgubilo samo 11 tisuća AmerikanacaU studenom je posao izgubilo samo 11 tisuća AmerikanacaAmerički poslodavci u studenome su ukinuli svega 11.000 radnih mjesta, znatno manje nego što se procjenjivalo i najmanje od početka recesije u SAD-u u prosincu 2007., objavila je u petak američka vlada, šokiravši tržišta tako niskom brojkom.

Kako je objavilo ministarstvo rada, stopa nezaposlenosti spustila se na 10,0 posto, nakon u listopadu zabilježenih 10,2 posto, najviše razine u zadnjih 26 i pol godina.

Vlada je revidirala podatke za rujan i listopad, koji sada govore da je izgubljeno 159 tisuća radnih mjesta manje nego što je ranije izvijestilo ministarstvo rada.

U posljednje dvije godine u SAD-u je izgubljeno 7,2 milijuna radnih mjesta

Analitičari obuhvaćeni Reutersovom anketom očekivali su 130 tisuća izgubljenih radnih mjesta i nepromijenjenu stopu nezaposlenosti u visini 10,2 posto.

Od prosinca 2007. i zapadanja američkog gospodarstva u recesiju ukinuto je ukupno 7,2 milijuna radnih mjesta, objavilo je ministarstvo rada.

Tempo ukidanja radnih mjesta znatno je ipak počeo usporavati u odnosu na prvu polovinu godine, pa analitičari vjeruju da bi uskoro moglo doći do zaokreta na tržištu rada. Rast radnih mjesta vjerojatan je već početkom iduće godine.

Podaci za studeni najsnažniji su od prosinca 2007. kada je broj radnih mjesta u SAD-u uvećan za 120 tisuća radnih mjesta a otada je iz mjeseca u mjesec njihov broj smanjivan.

Vezane vijesti

Tko nema novaca, živi u "hotelu mama"

Tko nema novaca, živi u "hotelu mama"

Ostati doma, s roditeljima, ili se odseliti u podstanare? Mnogi mladi ljudi u Europi si postavljaju to pitanje od trenutka kad navrše punoljetnost.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika