04.12.2009. / 18:20

Autor: Totalsport

Španjolska košarkaška reprezentacija na pripremama u Baskiji?

Revolucionarno gostovanje u Baskiji mogao bi svojoj reprezentaciji omogućiti Španjolski košarkaški savez (FEB), i to neposredno uoči puta na Svjetsko prvenstvo u Turskoj sljedeće godine

Španjolci su aktualni prvaci EuropeŠpanjolci su aktualni prvaci EuropeRevolucionarno gostovanje u Baskiji mogao bi svojoj reprezentaciji omogućiti Španjolski košarkaški savez (FEB), i to neposredno uoči puta na Svjetsko prvenstvo u Turskoj sljedeće godine.

Protokol o tome FEB je potpisao s Regionalnim košarkaškim savezom Baskije, odnosno njegovim sportskim direktorom Patxijem Mutiloom.

Načelno, još uvijek ne i definitivno, sporazum pretpostavlja završnu fazu priprema španjolske reprezentacije u Vitoriji, gradu iz kojeg je Caja Laboral, bivša TAU Ceramica.

Mutiloa je izjavio da postoji mogućnost da u Vitoriji bude organiziran turnir, čime bi jedna španjolska nacionalna vrsta napokon nastupila pred baskijskom publikom. Dogodilo bi se to u prvom tjednu kolovoza sljedeće godine. Svjetsko prvenstvo u Turskoj igrat će se od 28. kolovoza do 12. rujna.

Baskijska je publika tradicionalno netrpeljiva prema španjolskim sportskim reprezentacijama, iako sportaši iz baskijskih klubova predstavljaju iste.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika