04.12.2009. / 17:40

Autor: Totalsport

AEGON Masters: Goran bolji i od Piolinea

Goran Ivanišević (38), najbolji hrvatski tenisač ikada, upisao je i drugu pobjedu u drugom nastupu na AEGON Mastersu u londonskom Royal Albert Hallu

Goran Ivanišević sa suprugomGoran Ivanišević sa suprugomGoran Ivanišević (38), najbolji hrvatski tenisač ikada, upisao je i drugu pobjedu u drugom nastupu na AEGON Mastersu u londonskom Royal Albert Hallu.

Nakon 7-6(5), 7-5 protiv Pata Casha splitski tenisač je bio bolji od 40-godišnjeg Francuza Cedrica Piolinea 6-3, 7-6(4). Bio je ovo zadnji meč Francuza u skupini i njegov treći poraz. U profesionalnoj karijeri su ova dva tenisača igrala osam puta, a Ivanišević će zauvijek imati pozitivni omjer 6-2.

Meč je Ivanišević odmah otvorio breakom, kojeg je čuvao do kraja seta. U drugoj dionici je Pioline ipak bio žilaviji suparnik, pa se tako došlo do tie-breaka. No, u trinaestoj igri je Ivanišević, također, vrlo brzo napravio mini-break za laganu egzekuciju i konačnu pobjedu.

Posljednji meč u skupini će Ivanišević odigrati u subotu protiv Patricka Raftera. Ako Rafter dobije "australski derbi" protiv Pata Casha, onda će baš repriza finala Wimboedona 2001. godine donijeti pobjednika skupine A.

Turnir završava u nedjelju kada se u finalu sastaju pobjednici dvije skupine, a recimo da drugu trenutačno predvodi Šveđanin Stefan Edberg s dvije pobjede.

BlackRock Masters, London:

Skupina A:

Ivanišević - Pioline 6-3, 7-6(4)

Redoslijed: 1. Ivanišević 2-0, 2. Rafter 1-0, 3. Cash 1-1, 4. Pioline 0-3.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika