04.12.2009. / 19:20

Autor: Martina Čizmić

Hrvatska ne šalje nove vojnike, preraspodjeliti će one u Afganistanu

Najviše vojnika poslati će i najjači saveznik SAD-a u Afganistanu, Velika Britanija, dok će te nekoliko desetaka manje poslati Italija

Hrvatska će samo preraspodijeliti snage u AfganistanuHrvatska će samo preraspodijeliti snage u AfganistanuIako je prvotno objavljeno u sjedištu NATO-a u Bruxellesu kako će Hrvatska poslati dodatnih 40 vojnika u Afganistan, kao dio međunarodnih snaga, u MUP-u to opovrgavaju.

U MUP-u ističu kako će se među snagama koje su već na terenu oformiti dva nova tima od po 20 ljudi koji će obučavati afganistanske policajce.

Podsjetimo, NATO će poslati dodatnih 7000 vojnika kao podršku američkim vojnicima i novom američkom planu koji je prije nekoliko dana predstavio Barack Obama.

Najviše vojnika poslati će i najjači saveznik SAD-a u Afganistanu, Velika Britanija, dok će te nekoliko desetaka manje poslati Italija. Najmanje će vojnika, tek pet poslati Kazahstan.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

registracija
5/12/09

mrdimir1, 05.12.09. 07:38

Predlažem da se sad zaista pokažemo i dokažemo u NATO-u i da pošaljemo zaista pravi kontingent - od tri vojnika. Prvi bi bil za zaštitu naših strateških energetskih interesa u tom dijelu svijeta, drugi bi bio prevencija protiv talibanskih terorista koji dnevno napadaju civilne objekte u Hrvatskoj, a treći bi bil čist onak bez veze, možda da nosi hrvatsku zastavu i da nam organizira pošiljke bijelog praha ili da se bavi nekim sličnim korisnim poslovima. Mislim da bi to bilo ono "nešto"....!!! Hmm, hmm..!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika