04.12.2009. / 19:54

Autor: Ivica Medo

Mamić: Motivirat ćemo Ajaxove igrače da odigraju dobro protiv Anderlechta

Nakon završetka sjednice Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Zdravko Mamić osvrnuo se na Dinamove izglede za prolaz dalje u skupini A Europske lige

Zdravko MamićZdravko MamićNakon završetka sjednice Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Zdravko Mamić osvrnuo se na Dinamove izglede za prolaz dalje u skupini A Europske lige.

Dinamu je u posljednjem kolu potrebna pobjeda protiv Timisoare, dok Ajax mora pobijediti Anderlechta kako bi "modri" prvi put nakon 1971. dočekali proljeće u jednom od europskih natjecanja.

"Vjerujem u prolaz dalje, a za to imam nekoliko dobrih razloga. Prvo, za pobjedu se dobiva 140.000 eura i Ajaxovi se vlasnici neće odreći tog novca. Drugo, u igri su dva boda za Uefin koeficijent uspješnosti. Treće, u Ajaxu igra nekoliko igrača s prostora bivše države (Pantelić, Sulejmani) i pokušat ćemo preko našeg bivšeg igrača, velikog 'dinamovca' Željka Petrovića, uspostaviti kontakt s njima i motivirati ih da odigraju dobro", izjavio je Mamić za Večernji list.

Izvršni dopredsjednik Dinama dotakao se i pitanja odnosa prema stranim nogometašima u Hrvatskoj, posebice u Dinamu.

"Oni su pod strašni pritiskom, inozemni menadžeri kažu mi da nigdje nije tako loš odnos prema strancima kao u Hrvatskoj. Zamislite da se Englezi odnose tako prema Ćorluki, Modriću i Kranjčaru, mi bismo ih prvi optuživali za rasizam", zaključio je Mamić rekavši na kraju kako je financijska situacija u hrvatskom nogometu a to je potkrijepio podatkom kako će Dinamo u sljedećoj godini dobiti šest milijuna manje od 23 milijuna kuna koliko je dobio ove godine.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
30/12/08

csiki, 04.12.09. 20:08

Sada je dobar i Pantelic ali on je srbin!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika