05.12.2009. / 09:13

Autor: Anamarija Kronast

Blagdani u brojkama: Za Božić svađa počinje u 10 ujutro

Prema istraživanju koje je naručila tvrtka Jarlsberg u Norveškoj, Britaniji i Njemačkoj i u kojoj je sudjelovalo 4,100 ljudi, proizlazi da prosječna obitelj u tim zemljama na Božić ustaje u 7.55 sati ujutro. Pokloni se otvaraju 20 minuta kasnije, a doručkuje se oko 9 sati, piše Daily Mail

Za blagdanskim stolom često bude i grubih riječiZa blagdanskim stolom često bude i grubih riječiNije tajna da je vrijeme blagdana često i period u kojemu su nam živci najnapetiji pa lako dođe do svađe.

Iako se radi o blagdanu druženja, radosti i veselja, prva obiteljska svađa na Božić može se očekivati već oko 10 sati ujutro, dva sata nakon ustajanja, navodi se u istraživanju koje prenose britanski mediji.

Čistoća i tv program

Prema istraživanju koje je naručila tvrtka Jarlsberg u Norveškoj, Britaniji i Njemačkoj i u kojoj je sudjelovalo 4,100 ljudi, proizlazi da prosječna obitelj u tim zemljama na Božić ustaje u 7.55 sati ujutro. Pokloni se otvaraju 20 minuta kasnije, a doručkuje se oko 9 sati, piše Daily Mail.

U 9.57 vrijeme je za prvu obiteljsku prepirku, a u 11.07 se prvi put galami na djecu. Razlozi su najčešće nastojanja da kuća na Božić ostane čista i različite želje oko televizijskog programa.

Velika očekivanja

"Prepirke su česta stvar jer se na okupu nalazi mnogo ljudi, koji inače možda i nisu često zajedno, pa tenzije mogu narasti. Poglavito jer su pripreme za blagdan bile duge, velika su očekivanja i često sve ne ide prema planu. Ali, važno je podsjetiti da Božić ne može uvijek biti savršen", kazao je glasnogovornik Jarlsberga.

Odrasli za prvim alkoholnim pićem u danu posegnu 11.49 sati, a ručak počinje dosta kasno, u 15.24 sata. Prva osoba u obitelj zadrijema prije 17 sati, najčešće otac.

U Crkvu odlazi 13 posto obitelji, a njih 40 posto kaže da im je obiteljsko druženje najdraži dio Božića.

Vezane vijesti

Bez srpske zajednice Hrvatska ne bi bila ista

Bez srpske zajednice Hrvatska ne bi bila ista

Predsjednik Republike Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović i predsjednik Sabora Boris Šprem danas su, kao gosti tradicionalnog prijema Srpskoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika