05.12.2009. / 13:17

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Kosor: Vlada ne može jednostavno pomoći Pevecu

Najavila je i štednju na blagdanskim domjencima, primjerice, dogovara se da se koalicijski ručak organizira tako da svatko od partnera u koaliciji donese nešto za taj ručak

Jadranka KosorJadranka KosorAgonija Pevecovih radnika nastavlja se i dalje, a sve sve više čini i kako pomoć neće doći od države. Naime, predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor izjavila je kako je teško za očekivati da država pomogne 'Pevecu', pogotovo jer se radi o tvrtki iz privatnog sektora.

Potvrdila je da je dogovoren sastanak između predstavnika Pevec grupe i ministra gospodarstva Đure Popijača, ali u ovom trenutku ona ne zna koje bi bile eventualne mogućnosti za spas tvrtke.

Štednja na svim razinama

Komentirajući tvrdnje da je zaustavila poslovanje državnim tvrkama s agencijom Fimi-medija, Kosor je rekla kako ne poznaje vlasnicu agencije, niti išta zna o funkcioniranju njezine tvrtke.

Po njezinim riječima, donesena je odluka o racionalizaciji i štednji u stranci, kao i u državnim poduzećima, no ne zna je li ta tvrtka poslovala s njezinom strankom. Odlučili smo vratiti deset posto sredstava koje stranka dobiva iz državnog proračuna i na tragu toga tražila sam dodatne uštede, istaknula je.

Ustvrdila je kako štednja državne uprave i izostavljanje rasipničkog ponašanja nije poruka građanima da se boje, već bi u susret Božiću trebali pokušati normalno živjeti, s obzirom da se po nekim pokazateljima nazire "trunka nade" da će biti bolje.

Upitana hoće li se štednja u stranci odraziti i na predsjedničku kampanju Andrije Hebranga, rekla je da se kampanja provodi u okvirima mogućeg, te da jest skromnija nego što bi se očekivalo od velike stranke kao što je HDZ. Izrazila je uvjerenje da će Hebrang postići dobar rezultat zbog sebe i svog realnog programa.

Na koalicijski ručak svako će donijeti nešto

Najavila je i štednju na blagdanskim domjencima, primjerice, dogovara se da se koalicijski ručak organizira tako da svatko od partnera u koaliciji donese nešto za taj ručak.

Govoreći o najavi Vlade da će analizirati menadžerske ugovore, rekla je kako će se nakon dostavljenih izvješća vidjeti kakva je do sada bila praksa te napraviti čvrsti i jasni kriteriji za ubuduće, "pogotovo za one koji ne posluju dobro". Ne može se nekoga nagraditi za loše poslovanje ili malverzacije, istaknula je.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
15/11/06

rimaz, 05.12.09. 13:35

Nije ohrabrujuće da vlada štedi na nekakvom domjenku za pedesetak osoba. Za to su mogli naći privatnog sponzora unutar svojih redova. Na pr, Kalmeta i Dropulić su komotno mogli donirati hranu i piće. Sredstva su osigurali prije ove korupcijske halabuke.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika