05.12.2009. / 17:45

Autor: Totalsport

Zahovič: Slovenija će biti bolja od Engleske

U dvanaest godina igranja za izabranu vrstu Slovenije (1992.-2004.) Zlatko Zahovič postigao je 35 pogodaka u 80 susreta. Najbolji je strijelac slovenske nogometne reprezentacije svih vremena

Zlatko Zahović i Pepe GuardiolaZlatko Zahović i Pepe GuardiolaU dvanaest godina igranja za izabranu vrstu Slovenije (1992.-2004.) Zlatko Zahovič postigao je 35 pogodaka u 80 susreta. Najbolji je strijelac slovenske nogometne reprezentacije svih vremena.

Aktualni sportski direktor NK Maribora prokomentirao je svrstavanje Slovenije u skupinu C Svjetskog nogometnog prvenstva koje će se sljedeće godine održati u Južnoafričkoj Republici. Podsjetimo, kuglice su odlučile da će se Slovenci za plasman u osminu finala boriti s Englezima, SAD-om i Alžirom.

- Skupina nam je lijepa, ali ne i lagana. Može se dogoditi da izborimo plasman u sljedeći krug, no moguće je i da ne prođemo dalje. Englezi su svakako favoriti grupe i dobro je što posljednju utakmicu igramo protiv njih, jer bi do tada sve već moglo biti odlučeno - veli Slovenac čiji su se sunarodnjaci na SP plasirali pobjedom protiv Rusije kroz dokvalifikacijske utakmice, te nastavlja:

- Moramo biti oprezni jer SAD ima jaku reprezentaciju, a oni koji će podcijeniti Alžir mogli bi se jako iznenaditi. Većina njihovih reprezentativaca nastupa u francuskim klubovima, tehnički su nadareni, brzi i jaki. Jasno je da ćemo morati studiozno proanalizirati naše suparnike.

Da Zahovič, ipak, pršti od optimizma dokazuje sljedeća izjava:

- Slovenija će biti pobjednik skupine, Engleska druga u njoj, a slijedit će ih SAD i Alžir. Engleska reprezentacija puna je zvijezda i izraženog ega. Nisu u stanju provesti mjesec i pol dana zajedno a da se ne posvađaju.

- Mislim da je Brazil najveći favorit za naslov, Nijemci su uvijek opasni, kao i Talijani, čija je skupina vrlo lagana (Paragvaj, Novi Zeland, Slovačka, op.a.). Mogu si čak i dozvoliti da odmaraju igrače tijekom igranja po skupini. Nemojmo zaboraviti niti Španjolsku. Europski su prvaci vrlo jaki - zaključio je Zahovič.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika