05.12.2009. / 18:22

Autor: Hina

Ofenziva u Afganistanu nailazi na slab otpor pobunjenika

Ovo je prva ofenziva otkako je američki predsjednik Barack Obama ovog tjedna objavio novi američki vojni plan za Afganistan

Međunarodne snage nailaze na slab otporMeđunarodne snage nailaze na slab otporAmeričke, britanske i afganistanske snage zauzimaju sela koja drže talibani, drugog dana ofenzive u pokrajini Helmandu, na jugu Afganistana, priopćio je u subotu afganistanski vojni dužnosnik.

"Operacija u okrugu Now Zadu traje", rekao je general Šair Muhamed Zazaj, zapovjednik afganistanskih snaga na jugu Afganistana.

"Očistili smo nekoliko sela. Danas nema gubitaka ni u našim redovima ni u neprijateljskim. Sve dosad, u okviru operacije poginula su sedmorica pobunjenika (talibana)", dodao je Zazaj.

U 'Kobrinom bijesu' više od 1000 vojnika

Američki vojnici nisu bili dostupni da potvrde te informacije.

Više od 1.000 NATO-ovih vojnika, uz potporu oko 150 afganistanskih vojnika, poveli su u petak novu ofenzivu pod nazivom "Kobrin bijes", na sjeveru pokrajine Helmanda, talibanskom uporištu.

Ovo je prva ofenziva otkako je američki predsjednik Barack Obama ovog tjedna objavio novi američki vojni plan za Afganistan. Zadaća operacije, kako ističe general David Petraeus, vrhovni zapovjednik u afganistanskom i u iračkom ratu, je pripremiti dolazak 30.000 novih američkih vojnika i prekinuti opskrbu i komunikacijske kanale talibanima u strateškoj dolini Now Zad.

Vezane vijesti

U usklađenim talibanskim napadima u Afganistanu 47 mrtvih

U usklađenim talibanskim napadima u Afganistanu 47 mrtvih

Četrdeset i sedam osoba, 36 talibana, osam pripadnika afganistanskih snaga sigurnosti i troje civila, poginulo je u usklađenim talibanskim napadima… Više

Komentari

registracija
4/12/09

pajto, 06.12.09. 04:10

Ma ne zanima nas koliko talibana vec koliko civila i dece....za par meseci cemo i to saznati...jadan narod ni kriv ni duzan....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika