05.12.2009. / 18:29

Autor: Hina

Kavran: Ratnim zločincima će se suditi i nakon zatvaranja Haaškog suda

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda najavilo je da će formirati nešto što se zove "revidualni mehanizam" kojem će glavna zadaća biti omogućavanje suđenja ratnim zločincima i nakon zatvaranja suda 2013. godine

Olga KavranOlga KavranMeđunarodni sud za zločine počinjene na tlu bivše Jugoslavije (ICTY) nastavit će suđenja ratnim zločincima i nakon 2013. ukoliko se za to ukaže potreba, izjavila je Olga Kavran, glasnogovornica glavnog tužitelja Haaškog tribunala Serga Brammertza u razgovoru za Deutsche Welle iz Bonna.

"Najvažnija poruka je: bez obzira na to kada će Ratko Mladić i Goran Hadžić biti uhićeni oni će biti dovedeni pred međunarodni sud i pred međunarodnim sudom će im se i suditi", rekla je Kavran u razgovoru za DW.

Ona je objasnila da je Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda najavilo da će formirati nešto što se zove "revidualni mehanizam" kojem će glavna zadaća biti omogućavanje suđenja ratnim zločincima i nakon zatvaranja suda 2013. godine.

Tko će financirati suđenja?

Kavran je dodala kako se trenutno raspravlja o tomu kako će suđenja nakon zatvaranja tribunala biti financirana.

"Suđenje će biti čak i ako dođe do uhićenja nakon 2013. godine", rekla je Kavran. Ona je naglasila kako Haaški tribunal i dalje ostaje pri svom planu da sve tekuće procese, kao i planirani početak suđenja Zdravku Tolimiru okonča do sredine 2013. Kavran je naglasila da to isto očekuje i što se tiče suđenja Radovanu Karadžiću.

Vezane vijesti

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

Bivši zamjenik predstojnika Ureda za zaštitu Ustavnog poretka Zdravko Mustač posvjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom da se Tomislava Merčepa… Više

Komentari

registracija
9/10/09

potiskiDjilkos, 05.12.09. 23:45

Da, Mladić i Hadžić neće biti u Hagu, to je bit cijele priče!
Da "teke" će morati ...
Glasova bih za predsjednika koji bi vam se pourinirao u centar tog vašeg Bruxellesa!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika