05.12.2009. / 19:08

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Video: 350 tisuća Rimljana prosvjedovalo protiv Berlusconija

U prosvjedima je sudjelovao velik broj aktivista ultraljevice, osobito iz Stranke talijanskih komunista i neke ugledne osobe, među kojima i redatelj Nanni Moretti

Prosvjednici su pozivali Berlusconija na ostavku (Foto:Reuters)Prosvjednici su pozivali Berlusconija na ostavku (Foto:Reuters)Noseći ljubičaste šalove, transparente i pulovere, stotine tisuća prosvjednika prošle su u povorci središtem Rima, na poziv blogera, kako bi izrazile nezadovoljstvo predsjednikom talijanske vlade Silviom Berlusconijem kojeg su pozvali da podnese ostavku kako bi mu se moglo suditi.

Organizatori akcije pod nazivom "No Berlusconi Day", ocijenili su prosvjede uspješnima budući da se u prijestolnici okupilo "više od 350.000 ljudi".

Prosvjedi i u Parizu, Londonu i Sydneyu

S govornice na Trgu sv. Ivana Lateranskog, blogeri su isticali neovisnost njihova pokreta nastalog na internetu, napominjući da su ljubičastu boju izabrali jer je to "jedina boja koja nije simbol tradicionalnih političkih stranaka". Prosvjedi su organizirani i u Parizu, Londonu i Sydneyju.

Prosvjednici su nazivali Berlusconija "mafiozom", aludirajući na optužbe o navodnoj povezanost Berlusconija s Cosa Nostrom, koje je u petak u Torinu iznio svjedok pokajnik mafijaš Gaspare Spatuzza.

U prosvjedima je sudjelovao velik broj aktivista ultraljevice, osobito iz Stranke talijanskih komunista i neke ugledne osobe, među kojima i redatelj Nanni Moretti.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika