05.12.2009. / 19:50

Autor: Totalsport

Davis Cup: Španjolska obranila naslov pobjednika!

Španjolska reprezentacija obranila je naslov pobjednika Davis Cupa, nakon što je u finalu, u Barceloni na zemljanoj podlozi, povela protiv Češke s nedostižnih 3-0

Španjolski izbornik Albert Costa na rukama svojih igračaŠpanjolski izbornik Albert Costa na rukama svojih igračaŠpanjolska reprezentacija obranila je naslov pobjednika Davis Cupa, nakon što je u finalu, u Barceloni na zemljanoj podlozi, povela protiv Češke s nedostižnih 3-0.

Češki izbornik Jaroslav Navratil promijenio je sastav parova, te je umjesto najavljenih Lukaša Dlouhyja i Jana Hajeka u vatru gurnuo Tomaša Berdycha i Radeka Štepaneka, igrače koji su u petak izgubili svoje mečeve u singlu. Navratil se vjerojatno uzdao u tradiciju i činjenicu da su Berdych i Štepanek dobili svih pet prijašnjih mečeva u parovima u Davis Cupu. Međutim, ovoga puta su ih Feliciano Lopez i Fernando Verdasco svladali u tri seta, 7-6(7), 7-5, 6-2.

Za odluku u ovome dvoboju vjerojatno je bio ključan prvi set. Dvojica ljevorukih Španjolaca stigli su do breaka u četvrtom gemu, ali su Čehi odmah vratili zaostatak u petom. Set se odužio do tie-breaka u kojem su Španjolci poveli sa 6-3, ali su Česi sa četiri uzastopna poena stigli do vodstva 7-6 i set lopte na servis Berdycha. Međutim, mlađi član češke kombinacije je izgubio oba servisa, a Španjolci su realizirali četvrtu set loptu u tie-breaku na servis Verdasca.

U drugom setu su Lopez i Verdasco napravili break u 11. gemu, u kojem su Česi imali 40-15, a u trećem su sa još dva breaka stigli do velikog slavlja.

Ovo je Španjolskoj četvrti naslov u davis Cupu, te drugi uzastopni. Prva dva su osvojili 2000. i 2004. godine. Česi su ostali na samo jednom trijumfu, još daleke 1980. godine, kada su pobijedili u sastavu bivše Čehoslovačke.

Davis Cup, finale:

Španjolska – Češka 3-0

petak:

Nadal – Berdych 7-5, 6-0, 6-2

Ferrer – Štepanek 1-6, 2-6, 6-4, 6-4, 8-6

subota:

Lopez/Verdasco – Berdych/Štepanek 7-6(7), 7-5, 6-2

Vezane vijesti

Sućut Josipovića češkom predsjedniku Klausu

Sućut Josipovića češkom predsjedniku Klausu

U povodu tragične prometne nesreće kod tunela Krpani na autocesti A1 Zagreb-Split, u kojoj je noćas stradao velik broj čeških turista, predsjednik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika