05.12.2009. / 22:32

Autor: Totalsport

SK, spust u Beaver Creeku: Janka ''za dlaku'' ispred Cuchea i Svindala

Švicarac Carlo Janka ostvario je i drugu pobjedu u dva dana u natjecanjima Svjetskog kupa u američkom Beaver Creeku. Nakon superkombinacije u petak, osvojio je i subotnji spust

Carlo JankaCarlo JankaŠvicarac Carlo Janka ostvario je i drugu pobjedu u dva dana u natjecanjima Svjetskog kupa u američkom Beaver Creeku. Nakon superkombinacije u petak, osvojio je i subotnji spust.

Za razliku od superkombinacije, u kojoj je trijumfirao sa 43 stotinke prednosti pred sunarodnjakom Didierom Defagom, te 49 stotinki pred našim Natkom Zrnčić-Dimom, Janka je pobjedu u spustu na stazi Birds of Prey ostvario vrlo tijesno ispred najbližih pratitelja. Za dvostruku švicarsku pobjedu, kao i dan ranije, ovoga puta se pobrinuo Didier Cuche koji je bio sporiji za samo dvije stotinke sekunde, dok je treći bio norveški velemajstor Aksel Lund Svindal, sa zaostatkom od četiri stotinke za Jankom, odnosno dvije za Cucheom!

Četvrto mjesto osvojio je Amerikanac Bode Miller, sporiji od Janke za 45 stotinki sekunde. Dvostruki osvajač Svjetskog kupa dva puta je umalo završio nastup prije vremena, ali se uspio izvući i ostvariti najbolji plasman ove sezone. Miller je bio za samo jednu stotinku brži od petog Austrijanca Michaela Walchhofera.

Janka je ovom pobjedom učvrstio vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa, sada ima 360 bodova, a prate ga Didier Cuche sa 319 i Austrijanac Benjamin Raich sa 201 bodom.

Natko Zrnčić-Dim i Ivan Ratkić nisu nastupili u utrci spusta, iako je njihov nastup bio planiran, a neće ih biti niti u nedjeljnom veleslalomu. Zrnčić-Dim je nakon sjajnog nastupa u slalomu za kombinaciju osjetio bol u stražnjem dijelu koljena. Odlučeno je da propusti spust i veleslalom iz preventivnih razloga, iako na subotnjem treningu nije osjećao bolove kod skijanja. Ivan Ratkić dobio je temperaturu, pa niti on nije vozio spust, a neće ni veleslalom.

Ivica Kostelić zbog bolova u leđima, ali i čudne administrativne igre FIS-a, propustio je još i superkombinaciju u petak. Zbog problema s leđima nije vozio niti u subotnjem spustu, a neće ni u nedjeljnom veleslalomu, budući da je odlučeno da se vrati u Hrvatsku...

Iako je propustio tri utrke, Ivica u ukupnom redoslijedu trenutno drži osmo mjesto sa 135 bodova. Natko Zrnčić-Dim je 20. sa 66 bodova, a Ivan Ratkić, koji je u superkomabinaciji u petak sa 30. mjestom osvojio svoj prvi bod u Svjetskom kupu, zauzima trenutno posljednje, 96. mjesto.

Svjetski kup, spust (muški) u Beaver Creeku, rezultati:

1.Janka (Švi) 1:43.49

2. Cuche (Švi) +0.02

3. Svindal (Nor) +0.04

4. Miler (SAD) +0.45

5. Walchhofer (Aut) +0.46

...

Trenutni poredak u Svjetskom kupu:

1. Janka (Švi) 360

2. Cuche (Švi) 303

3. Raich (Aut) 201

...

8. Kostelić (Hrv) 135 ...

20. Zrnčić-Dim (Hrv) 66

...

96. Ratkić (Hrv) 1

...

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika