05.12.2009. / 22:37

Autor: Totalsport

Primera: Real teško protiv Almerije, Ronaldo isključen

Real Madrid je teškom mukom došao do tri boda u 13. kolu španjolskog nogometnog prvenstva. Slavio je na kraju 4-2 na Santiago Bernabeuu protiv Almerije iako je gubio 2-1 do 73. minute

Karim Benzema i Cristiano Ronaldo upisali su se u listu strijelaca protiv AlmerijeKarim Benzema i Cristiano Ronaldo upisali su se u listu strijelaca protiv AlmerijeReal Madrid je teškom mukom došao do tri boda u 13. kolu španjolskog nogometnog prvenstva. Slavio je na kraju 4-2 na Santiago Bernabeuu protiv Almerije iako je gubio 2-1 do 73. minute.

Utakmica je krenula očekivanim tijekom, pa je tako Sergio Ramos zabio za 1-0 Reala u 31. minuti, a učinio je to udarcem glavom nakon ubacivanja iz kornera od strane Cristiana Ronalda.

Međutim, Almeria se nije predavala, pa je tako iskoristila višak prostora u Realovoj obrani i preko Fernanda Soriana u 58. i Kalua Achea u 62. došla do vodstva.

Iste minute kada je Real primio drugi gol trener Manuel Pellegrini uveo je Karima Benzemu umjesto Rafaela van der Vaarta i tako pojačao napadačku liniju. Pritisak Reala isplatio se u 73. minuti kada je Gonzalo Higuain zabio ponovo nakon Ronaldove asistencije.

Cristiano RonaldoCristiano RonaldoNajskuplji nogometaš današnjice bio je u naslovnoj ulozi i do kraja utakmice. Prvo je u 81. minuti izborio jedanaesterac nakon što ga je oborio vratar Diego Alves, ali je potom njegov udarac s bijele točke u donji lijevi kut Alves pročitao i obranio ga, ali je natrčao Karim Benzema i pospremio loptu u gol.

Ronaldo se iskupio za promašeni penal u 84. minuti kada je nakon asistencije Higuaina zabio svoj šesti prvenstveni gol u sedmoj odigranoj utakmici. Ronaldo je do kraja utakmice stigao zaraditi i isključenje, budući je prvo dobio žuti karton nakon skidanja majice kod proslave gola, a potom je u 88. minuti napravio grubi prekršaj koji će ga udaljiti s travnjaka u sljedećoj Realovoj utakmici, gostovanja kod Valencije sljedeće nedjelje.

Primera, 13. kolo:

Real Madrid – Almeria 4-2 (Ramos 31, Higuain 73, Benzema 83, Ronaldo 84 / Soriano 58, Uche 62)

Sevilla – Valladolid 1-1 (Lusi Fabiano 45+1 / Manucho 33)

Xerez – Atletico 0-2 (Forlan 28, Agüero 65)

Deportivo – Barcelona (22.00)

Redoslijed: 1. Barcelona 33, 2. Real Madrid 31, 3. Sevilla 27, 3. Valencia 25 (-1), 5. Deportivo 25 (-1)...

Vezane vijesti

Guti na probi u West Hamu

Guti na probi u West Hamu

Dugogodišnji vezni nogometaš Real Madrida Jose Maria Gutierrez, poznatiji pod nadimkom Guti, odradit će probu u novom članu engleske Premierlige West… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika