06.12.2009. / 10:06

Autor: Hina

Gates: SAD već godinama ne zna gdje je Bin Laden

Većina stručnjaka misli da se Bin Laden skriva u pakistanskim planinama, a neki misle da bi se bolje mogao prikriti u velikome gradu

Robert GatesRobert GatesSjedinjene Države ne znaju gdje je vođa Al Kaide Osama bin Laden i "već godinama" nemaju pouzdanih informacija o njegovu kretanju, izjavio je u nedjelju američki ministar obane Robert Gates za televizijsku postaju ABC.

Odgovarajući na pitanje čini li Pakistan dovoljno kako bi uhvatio najtraženijeg zločinca u svijetu, Gates je rekao: "Ne znamo gdje je Osama. Da znamo, išli bismo po njega."

Gates usto nije mogao potvrditi informaciju prema kojoj taliban koji boravi u pakistanskom zatvoru zna gdje je Bin Laden bio početkom 2009.

Ni uz tjeralicu nema informacija

SAD je raspisao tjeralicu uz nagradu od 50 milijuna dolara za hvatanje živog ili mrtvog Osame bin Ladena i za bilo kakvu informaciju koja bi omogućila njegovo uhićenje.

Većina stručnjaka misli da se Bin Laden skriva u pakistanskim planinama, a neki misle da bi se bolje mogao prikriti u velikome gradu.

Jedino je sigurno da je koncem 2001. pobjegao iz Afganistana i ušao u Pakistan preko pokrajine Sjevernog Vaziristana, plemenskog poluautonomnog područja nastanjenog Paštunima, tradicionalnim protivnicima središnje vlasti.

Vezane vijesti

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

Pakistanski liječnik koji je pomogao američkoj obavještajnoj agenciji da pronađe Osamu bin Ladena osuđen je na 33 godine zatvora, službeno je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika