06.12.2009. / 12:20

Autor: Martina Čizmić

Bandić upropastio Zagrebački holding: Zbog Sopnice i Arene prijeti bankrot

Loša prodaja stanova u naselju Sopnica Jelkovec i propala prodaja Zagrepčane dovele su Holding na rub preživljavanja. Za započete radove treba im otprilike 1,2 milijardi kuna do kojih jednostavno ne mogu doći

Milan BandićMilan BandićIako se o bankrotu Zagrebačkog holdinga već dulje nagađa u javnosti, čini se da je stanje gore no što je itko mogao predvidjeti. Prema povjerljivim dokumentima do kojih je došao Večernji list, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić iskoristio je Holding kako bi sakrio katastrofalne financijske posljedice svojih odluka.

Među ostalim, u dokumentu stoji kako su iz Holdinga upozorili Bandića da ZET mogu financirati samo od cijene karata i gradskih subvencija. Kako grad od 2006. nije ispunjavao svoje obveze ZET je svoju likvidnost spašavao prodajom obveznica i novcem drugih Holdingovih podružnica. No, ti su izvori sada iscrpljeni pa je u pitanje dovedeno cijelokupno funkcioniranje Zagrebačkog električnog tramvaja.

Grad duguje Holdingu 230 milijuna kuna

Zbog Bandićevih odluka, piše Večernji list, ZET-u ove godine nedostaje 224 milijuna kuna, koje nemaju od kuda prikupiti.

Večernjakovi sugovornici ističu kako je Bandić kandidaturom za predsjednika države pokušao pobjeći od dubioza u koje je gurnuo ZET i Holding. Prema podacima iz dotičnog materijala, samo je u 2009. godinu ZET za 'gašenje požara' od drugih podružnica Holdinga uzeo 700 milijuna kuna.

Dokumenti upozoravaju i na maćehinski odnos između Grada i Holdinga, prije svega zbog 230 milijuna kuna zakupnina koje Grad duguje Holdingu.

Loša prodaja stanova u naselju Sopnica Jelkovec i propala prodaja Zagrepčane dovele su Holding na rub preživljavanja. Za započete radove treba im otprilike 1,2 milijardi kuna do kojih jednostavno ne mogu doći.

Na kraju se upozorava na alarmantnost stanja činjenicom da će biti potrebno gotovo 10 godina štednje i odricanja kako bi se sanirao ovakav način upravljanja gradom.

Vezane vijesti

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako smo i najavili, Nacional počinje objavljivati dokumente o nezakonitostima u URIHO-u nakon što smo optuženi da radimo na štetu invalida. Sve… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 06.12.09. 12:36

bajiću, a da se malo probudiš i da jednom prije novinara napraviš svoj posel?


registracija
2/12/09

gromco, 06.12.09. 13:13

nek dodje bajić i u koprivnicu nakratko... njegov stranacki patron mrsic ima takodjer soli na repu zbog pirovca, gradskih bazena, podravke, radnih vremena ugostiteljskih objekata itd,.. ima toga jos...lako je s tudjim novcima pravit se vazan...


registracija
10/11/09

ruvil, 06.12.09. 15:15

Svaki normalan covjek je mogao pretpostaviti da
ce Bandic svojim megalomanskim odlukama
i losim rjesenjima dovesti Holsing do propasti!


registracija
2/12/09

gromco, 06.12.09. 20:21

ma nije bandic spokral holding neg maneđeri koji imaju veeeeeelike ugovore.... no bandic je odgovoran sto ih je tamo dozvolio postaviti... trakavica na sve strane a narod placa 23%+ovaj%+onaj%....
bljak, bljuj


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika