06.12.2009. / 12:28

Autor: Deutsche Welle

DW: Komšić: Pojedinci u Europi imaju fašističke namjere prema BiH

„Da takvih političara europskih zemalja ima, pokazuje referendum u Švicarskoj koji je, nažalost, slika takvih ljudi.", upozorio je Komšić

Željko KomšićŽeljko KomšićPredsjedavajući predsjedništva BiH Željko Komšić je gostujući sinoć u programu FTV-a izjavio da neki ljudi u Europi imaju fašističke namjere prema BiH, te da pojedine narode doživljavaju kao prijetnju.

"BiH ima i unutrašnjih i vanjskih neprijatelja", rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić. On je dodao da u svijetu postoje planovi urušavanja BiH i da "ima političara europskih zemalja kojima ne odgovoraju pojedini narodi u BiH, koje ne vole i u njima vide prijetnju za Europu“.

„Da takvih političara europskih zemalja ima, pokazuje referendum u Švicarskoj koji je, nažalost, slika takvih ljudi.", upozorio je Komšić.

Komšić je također ocijenio da je butmirski proces, kao avantura švedskog ministra vanjskih poslova Carla Bildta mrtav, te da je ponuđeni paket mjera za ustavne promjene u stvari predstavljao spisak želja premijera Republike Srpske Milorada Dodika, zbog čega razgovori i nisu urodili plodom. "Oni (međunarodni predstavnici) će i dalje nešto pokušavati, jer ne mogu tek tako prihvatiti da je njihova inicijativa propala, ali to je bilo pogrešno vođeno i pogrešno rađeno", rekao je Komšić.

Spas za Bosnu i Hercegovinu su izbori 2010.

Komšić je zaključio da je i aplikacija BiH za MAP usko povezana sa napretkom u političkim reformama, dodajući kako je jasno da BiH sa postojećim ustavnim rješenjem i procesom donošenja i provođenja odluka ne može biti članica NATO-a iako, kako ističe, „nije očekivao da će biti sporan kandidatski status BiH za članstvo u NATO“.

"Znali smo da zemlja organizirana na ovaj način, s ovakvim ustavnim uređenjem i procesom donošenja i provođenja odluka ne može biti članica NATO-a, ali se to nije spominjalo kad je riječ o MAP-u, koji je zapravo kandidatski status za NATO", rekao je Komšić.

No, on je ipak poručio da, usprkos neprijateljima i jakim lobijima, Bosna i Hercegovina nije u opasnosti. Komšić spas vidi u izborima. "Sve je u našim rukama. Izbori 2010. godine i rizik su za svakoga tko na njima pobijedi, naročito zbog 'nakaradnog', ali neophodnog aranžmana s MMF-om, u kome je sve otpočetka urađeno pogrešno, nakaradno, naopako, protuustavno i protuzakonito", rekao je predsjedavajući državnog Predsjedništva.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
9/8/09

vinko12, 06.12.09. 16:40

komsicu ti si komunjarsko djubre i hrvatski izdajnik kao i Mesic. Svim Hrvatima ce olaksati kada ta komunjarska smeca napuste politiku.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika