06.12.2009. / 16:12

Autor: Martina Čizmić

Kosor: Kriminal i korupcija srušiti će ovu Vladu

"Učinit ću sve da se ukine krizni porez i u tome me neće spriječiti koalicijski partneri", najavio je Kosor

Darinko KosorDarinko KosorNovi prvi čovjek HSLS-a Darinko Kosor gostovao je u emisiji Nedjeljom u dva kod Aleksandra Stankovića. Iako je najavljivao da će se HSLS povući iz Vlade i odustati od podpredsjedničkog mjesta u zamjenu za neko ministarstvo, za sada je od tog plana odustao.

"Iz Vlade nećemo izlazi jer smo potpisali koalicijski ugovor koji se mora poštovati"; rekao je Kosor na samom početku.

Na pitanje zašto on sam nije ušao u Vladu kada je došao na čelo stranke, Kosor je istaknuo kako imaju ministarsko mjesto bez portfelja, ali preko njega ne mogu realizirati svoje programe. Priznao je da je stranka pogriješila jer nakon parlamentarnih izbora nije prihvatila ponuđene sektore obrazovanja i obrane.

"Da sam ja bio šef stranke, ne bi prihvatio sadašnje rješenje", istaknuo je Darinko Kosor.

Vlada radi proračun na krivi način

No, činjenica da je HSLS-u Vladi ne znači da u svemu podupire odluke te Vlade. Tako Kosor ističe kako Vlada krivog gleda na proračun. Točnije, ističe kako se prvo raspravlja o rashodovnoj, a tek onda o prihodovnoj strani, umjesto da se radi obratno.

S obzirom na trenutno stanje u državi i sve veći broj afera koji otkriva nepravilnosti u državnim tvrtkama, Kosor je uvjeren kako će upravo kriminal i korupcija srušiti ovu Vladu, ukoliko se stvari drastično ne promijene.

Najavio je kako će upravo HSLS već sljedeći tjedan predložiti izmjene Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, a do veljače i ukidanje parafiskalnih nameta za gospodarstvo i decentralizaciju lokalne uprave.

"Učinit ću sve da se ukine krizni porez i u tome me neće spriječiti koalicijski partneri", najavio je Kosor.

Osvrnuo se i na predstojeće predsjedničke izbore na kojima HSLS nema svog kandidata. Stoga će, predložiti da stranka svoju potporu da tek u drugom krugu. Na pitanje o tome što misli o Bandiću kao predsjedniku, Kosor je odgovorio kako bi to bila tragedija da on pobijedi.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
16/6/09

Trenk, 06.12.09. 19:35

Danas je bilo zadovoljstvo slusati mladog, obrazovanog, otvorenog i umjerenog covjeka, koji se pojavio u politici Hrvatske kao fata-morgana.
Djelovao je nestvarno, pa se covjek preplsi da takvi ljudi ne nestanu kao prividjenje i da opet osvane strasna stvarnost sa Bebicima, Sanaderima , Kaletama i slicnim polusvjetom, ah da, zaboravio sam gospoju potpredsjedniu vlade Adlesic i trbuhozborca joj Cehoka.
Jedino jos malo sumnjam u gospodina Darinka, jer se preziva Kosor.


registracija
6/12/09

lana1980, 06.12.09. 20:08

I meni se je činio nestvarnim- iz izrečenog se dalo zaključiti da se NE ponaša kao rodijak Kosorice već da ima svoje stavove koji su liberalni i otvoreni. Djeluje mi kao lider. Dosljedno i pošteno.


registracija
2/12/09

gromco, 06.12.09. 20:19

"Kosor: Kriminal i korupcija srušiti će ovu Vladu". definitivno nije tocno kaj se moze i iz povijesti izcitati. to moze samo narod. al narod je prelijen da pomece ovu bandu po zatvorima. pa nek iz zatvora krenu dokazivati kako nisu znali, bili odgovorni. naposlijetku su si i zakone donijeli koji ih stite u kriminalnim dejstvovanjima...
bljak, bljuj itd,, izselicu iz hr


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 06.12.09. 20:25

Sa tobom moza ide na bolje,ali pod jednim uslovom.Za boga miloga ne primajte vise u stranku tog Ludisu pardon Budisu.Jednom vas je upropastio ne dopustite to drugi puta.


registracija
8/8/09

tovar62, 07.12.09. 08:36

vidi ti udarnika ,kako se kaze ko ce koga ako nece svoj svoga rusiti,samo moras jos papati pure da bi stiga sestricnu,nisi ni ti bas cist.....


registracija
7/12/09

zarkov, 07.12.09. 10:14

Apsolutno sam iznenađen - ovakav politički nastup već dugo nisam vidio. Kosor kao i ostali puno priča, ali to sve djeluje konkretno i uvjerljivo. Ima stavove o svemu i čvrsto ih brani/zagovara. Samo da to sve ne ostane na riječima, ali nekako mi se čini da ovaj budi nadu u prijekopotrebne promjene.


registracija
24/11/09

friz, 07.12.09. 12:30

nemoj si dozvoliti da budeš nečiji koalicijski "potrčko".Čvrsto stani iza svoje prezimenjakinje i bori se protiv kriminala i korupcije.Ako uspijete u tome,zlatnim ćete slovima ući u povijest.Jer,narodu je već SVEGA DOSTA!!U jedoj ruci držite ključeve raja,a u drugoj pakla.Na vama je, koja ćete vrata otključati i u kakvu budućnost ćete nas usmjeriti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika