06.12.2009. / 20:52

Autor: Martina Čizmić

Video: Deja vu: Godinu dana kasnije, u Ateni opet nemiri

U centru Atene tijekom dana letjelo je kamenje na policajce i suzavac na prosvjednike

Na ulicama Atene ponovno je letjelo kamenje (Foto:Reuters)Na ulicama Atene ponovno je letjelo kamenje (Foto:Reuters)Sve je počelo veoma mirno. Atenjani su se okupili u središtu grčke prijestolnice noseći transparente i svijeće kako bi podsjetili na ubojstvo 15-godišnjeg Aleksisa Grigoropulosa kojeg je prije točno godinu dana ubio policajac.

No, iako je grčka policija prosvjednike upozorila kako neće tolerirani nikakvo nasilje, a na ulicama Atene bilo ih je raspoređeno čak 6000, bila je dovoljna jedna iskra da ponovno zapali grad.

Uhićenja su počela još jučer

Još jučer je policija uhitila više od 150 prosvjednika, navodno anarhista, a u pregrađu Atene uhvaćena je skupina koja je nosila plinske maske i posude s benzinom.

U centru Atene tijekom dana letjelo je kamenje na policajce i suzavac na prosvjednike. Iako svjedoci na terenu kažu da sukobi nisu ni približno veliki kao oni prošle godine, stanje nije dobro.

Policija je u jednom trenutku okružila grupu od tristotinjak prosvjednika nakon čega je uslijedilo masovno uhićenje.

Većinom su prosvjednici srednjoškolci i studenti koji su izuzetno ljuti na vlast i policiju jer će suđenje dvojici policajaca za ubojstvo Grigoropulosa tek početi poslije Nove godine.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika