07.12.2009. / 02:50

Autor: Totalsport

SK, veleslalom: Janki treća pobjeda u trima danima

Sjajni mladi švicarski skijaš Carlo Janka (23) slavio je u nedjelju u veleslalomskoj utrci u Beaver Creeku nakon što je u subotu pobijedio u spustu, a u petak u superkombinaciji

Carlo JankaCarlo JankaSjajni mladi švicarski skijaš Carlo Janka (23) slavio je u nedjelju u veleslalomskoj utrci u Beaver Creeku nakon što je u subotu pobijedio u spustu, a u petak u superkombinaciji.

Treću pobjedu u trima danima na stazi Birds of Prey uvjerljivo je potvrdio u drugoj vožnji, koju je startao kao posljednji, najbolji iz prve dionice natjecanja.

Za 47 je stotinki sekunde nadmašio na kraju drugoplasiranog Austrijanca Benjamina Raicha (drugi i nakon prve vožnje), dok je treće mjesto, uvjerljivo najbržim vremenom druge dionice, izborio aktualni pobjednik Svjetskog kupa, Norvežanin Aksel Lund Svindal. Prvu je vožnju završio na osmom mjestu, a drugu je vozio za 21 stotinku brže od drugoga najbržeg skijaša, na kraju šestoplasiranog Austrijanca Hannesa Reichelta.

Janka je vodeći u ukupnom poretku veleslalomaša, obzirom da je na startu sezone, u austrijskom Söldenu, zauzeo treće mjesto. U ukupnom je poretku, nakon sedam postaja Svjetskog kupa, također vodeći s 460 bodova, 105 ispred drugoplasiranog sunarodnjaka Didiera Cuchea.

Posljednji skijaš kojem je uspjelo slaviti u trima uzastopnim nastupima bio je Aksel Lund Svindal u ožujku 2007. godine. On je spojio tri pobjede u švicarskom Lenzerheideu.

Hrvatski skijaši nisu nastupali u nedjelju.

Svjetski kup skijaša, veleslalom, Beaver Creek:

1. Carlo Janka (Švi) 2:29.44

2. Benjamin Raich (Aut) +0.47

3. Aksel Lund Svindal (Nor) +0.93

4. Ted Ligety (SAD) +1.14

5. Kjetil Jansrud (Nor) +1.17...

7. Didier Cuche (Švi) +1.37...

Ukupni poredak veleslalomaša:

1. Carlo Janka (Švi) 160 bodova

2. Didier Cuche (Švi) 136

3. Ted Ligety (SAD) 130...

Ukupni poredak Svjetskog kupa:

1. Carlo Janka (Švi) 460 bodova

2. Didier Cuche (Švi) 355

3. Benjamin Raich (Aut) 281...

10. Ivica Kostelić (Hrv) 135...

21. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 66

100. Ivan Ratkić (Hrv) 1...

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika