07.12.2009. / 13:09

Autor: Totalsport

Veliki neredi zaključili brazilsko prvenstvo

Nekoliko tučnjava i još uvijek nepoznat broj ozlijeđenih osoba bilanca je proslave Flemengova naslova prvaka i Coritibinog neuspjeha u brazilskom nogometnom prvenstvu

Dejan "Rambo" Petković na MaracaniDejan "Rambo" Petković na MaracaniNekoliko tučnjava i još uvijek nepoznat broj ozlijeđenih osoba bilanca je proslave Flemengova naslova prvaka i Coritibinog neuspjeha u brazilskom nogometnom prvenstvu.

Na Maracani je jedan od najpopularnijih svjetskih nogometnih klubova slavio 2-1 protiv Gremija u 38., posljednjem kolu tamošnje Serije A, a tim rezultatom i postao prvak Brazila nakon punih sedamnaest godina čekanja.

Upriličena zabava na ulicama i plažama Rio de Janeira, na kojima su se sakupili navijači Flamenga, ali i Fluminensea i Botafoga, koji su slavili ostanak u prvoj ligi, te Vasca da Game u slavljeničkom raspoloženju nakon povratka među elitu, završila je ipak tučnjavom. Navodno su se međusobno potukli pripadnici Flamengove navijačke skupine koristivši pritom palice i metalne šipke. O broju ozlijeđenih tamošnje vlasti još nisu izvijestile.

Poznato je, pak, da je 17 osoba ozlijeđeno u Curitibi gdje su domaćini odigrali 1-1 protiv Fluminensea i tako pali u Seriju B. Izazvalo je to velike nerede na stadionu na kojem su domaći navijači krenuli u krvavi obračun rušeći i trgajući sve što im se pritom našlo na putu. Napadnuti su suci utakmice, a teško ozlijeđen i jedan policajac kojeg je bez svijesti u bolnicu odvezao helikopter koji se spustio na sam travnjak.

Na jednoj od fotografija vidljivo je da policajac u panici pokušava aktivirati dugu cijev.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika