07.12.2009. / 13:55

Autor: Totalsport

Engleski reprezentativci s viagrom za bolji seks i titulu svjetskog prvaka

Zato jer bi moglo poboljšati njihove tjelesne performanse, ne u krevetu nego na travnjaku, engleskim je nogometašima na SP-u u JAR-u sugerirano korištenje Viagre

David Beckham u Cape Townu David Beckham u Cape Townu Zato jer bi moglo poboljšati njihove tjelesne performanse, ne u krevetu nego na travnjaku, engleskim je nogometašima na SP-u u JAR-u sugerirano korištenje Viagre.

Pfizerov lijek protiv seksualne impotencije, koji se također često propisuje bolesnicima s povišenim krvnim tlakom, koriste, javna je tajna, i mnogi sportaši, obzirom na pretpostavku da širenjem krvnih žila njezin osnovni sastojak, sildenafil, obogaćuje mišiće, pa time posredno pojačava tjelesne predispozicije sportaša.

Upravo iz tog razloga sportski je znanstvenik iz Velike Britanije, Richard Pullen, savjetovao stručnom stožeru engleske reprezentacije, na čelu s Fabijem Capellom, da u Južnoafričku Republiku sa sobom ponese Viagru.

- Razložio sam im potencijalne koristi koje bi im korištenje Viagre moglo donijeti obzirom da se utakmice igraju na prilično visokim nadmorskim visinama – rekao je Pullen naglasivši:

- Znanstveno je dokazano da proces koji lijek izaziva u organizmu, povećavanjem krvnih žila, može podići performanse pojedinih sportaša. Sastojak iz Viagre, sildenafil, koriste nogometni klubovi u Južnoj Americi, kao i pojedini biciklisti. On nije na popisu nedopuštenih, dopinških sredstava.

- Siguran sam da će više reprezentacija-sudionica SP-a razmisliti o uzimanju Viagre.

- Valja, međutim, upozoriti na moguće nuspojave, poput pomućena pogleda, glavobolje ili crvenila na licu.

Engleska će reprezentacija tijekom turnira u JAR-u boraviti u Rustenburgu, na 1500 metara nadmorske visine.

Prijedlog bi trebao najprije izanalizirati glavni liječnik u Capellovu stručnom stožeru Gary Lewin. Nakon njegove eventualne preporuke, sljedeća bi instanca u procesu bilo mišljenje talijanskog trenera, dok bi konačnu odluku, obzirom da se radi o zdravlju njih samih, donijeli igrači.

Iz Engleskoga su nogometnog saveza (FA), međutim, izrazili nesklonost takvom načinu stimuliranja:

- Naravno da liječnički tim engleske nogometne reprezentacije u suradnji s vrhunskim timom znanstvenika istražuje optimalne nutricionističke mogućnosti za SP. Svejedno, nije bilo rasprave o Viagri. Ne planiramo nositi je sa sobom u Južnoafričku Republiku niti je propisivati nogometašima – izjavio je glasnogovornik FA-a.

Vezane vijesti

Čilić u finalu Queensa

Čilić u finalu Queensa

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u finale ATP turnira na travi londonskoga Queensa svladavši u polufinalu Amerikanca Sama Querreya s… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika