07.12.2009. / 13:52

Autor: Martina Čizmić

Pevec poručio radnicima: Do Božića ćete dobiti jednu plaću, država će pomoći

Prema nekim informacijama država će intervenirati i osigurati električnu energiju Pevecovim trgovačkim centrima

Zdravko PevecZdravko PevecNakon velikog sastanka dobavljača, Zdravka Peveca i predstavnika sindikata s ministrom gospodarstva Đurom Popijačem, nazire se kraj agoniji radnika Peveca.

Kako je odmah nakon sastanka izjavio Zdravko Pevec, trgovački centri koji su trenutno zatvoreni biti će otvoreni u što skorije vrijeme, a obećao je isplatiti i jednu plaću radnicima prije Božića.

Odvjetnik dobavljača Mićo Ljubenko pojasnio je kako će se novac za plaće pribaviti iz tekućeg poslovanja. Naime, poslovanje Peveca teći će preko poslovnog računa koji će kontrolirati Trgovački sud.

Država bi trebala omogućiti struju za centre

Dodao je kako će ministarstvo gospodarstva samo pružiti svoju pomoć u posredovanju između Pevec grupe i dobavljača. Prema nekim informacijama država će intervenirati i osigurati električnu energiju Pevecovim trgovačkim centrima.

Podsjetimo, Pevec grupa našla se u dubokim problemima zbog velikih kredita i dugovanja državi. Prema posljednjim podacima država potražuje više od 150 milijuna kuna za porez, a samo mjesečno je za doprinose na plaće radnicima potrebno u državni proračun uplatiti od 4,5 do 6 milijuna kuna.

Uz to, nepodmireni su krediti bankama, a više od 2000 radnika od rujna nije primilo plaće.

Vezane vijesti

'U državi je sve stalo, ništa se ne radi'

'U državi je sve stalo, ništa se ne radi'

HDZ-ov saborski zastupnik i bivši ministar gospodarstva Đuro Popijač danas je sasvim očekivanim nazvao smanjenje prognoze za zaduživanje Hrvatske sa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika