07.12.2009. / 15:50

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Kosor odgovorila Kosoru: Koalicijski partneri ne šalju si poruke putem medija

"Te izjave pripisujem činjenici da je gospodin Darinko Kosor još svjež, neću reći mlad, ali svjež na čelu HSLS-a, stranke koja je naš koalicijski partner i s kojom imamo dobru suradnju", komentirala je Kosor

Jadranka KosorJadranka KosorPremijerka Jadranka Kosor danas je jučerašnje izjave novog predsjednika HSLS-a Darinka Kosora pripisala činjenici da je "još svjež na čelu stranke" i poručila kako ne može tolerirati da si koalicijski partneri poruke šalju putem medija.

Darinko Kosor jučer je gostovao u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva", u kojoj je kritizirao način na koji je vlada donijela proračun za 2010., najavio da će inzistirati da se krizni porez ukine, a HSLS pozicionira na "jednakoj udaljenosti od HDZ-a i SDP-a".

Proračun podržao i HSLS

"Te izjave pripisujem činjenici da je gospodin Darinko Kosor još svjež, neću reći mlad, ali svjež na čelu HSLS-a, stranke koja je naš koalicijski partner i s kojom imamo dobru suradnju", komentirala je Kosor u Varaždinu, gdje je otvorila novu, moderniziranu tvornicu odjeće "Bambi".

Kazala je i kako je D. Kosor zaboravio da je proračun već donesen, uz suglasnost koalicijskih partnera i da su za njega glasovali svi članovi i članice vlade.

"To se tiče i kriznog poreza. On mora znati da je to jedna od mjera koje smo morali donijeti. neprihvatljivo mi je da se netko tko je u koalicijskoj vladi neprekidno okomljuje na vladu i govori da će se boriti protiv nečeg što smo donijeli kao koalicijsku mjeru", istaknula je premijerka.

Krizni porez

Ponovila je da će se, ako to bude moguće, bar jedna stopa kriznog poreza ukinuti i prije kraja 2010., do kada je na snazi Zakon o kriznom porezu. "Ali, naravno, ako to bude moguće", podvukla je Kosor.

"Teško je očekivati da se može biti unutra i davati tako oporbene izjave, ali mislim da je to sve u sklopu činjenice da je gospodin Kosor relativno kratko na čelu stranke s kojom osobno, kao i stranka kojoj sam na čelu, do sada imamo jako dobro iskustvo i jako dobro surađujemo", kazala je premijerka.

Adlešić: Riječ je o nesporazumu

Novom predsjedniku HSLS-a poručila je da se sve može raspraviti za koalicijskim stolom, te da će "teško prihvatiti da poruke onih koji su unutra idu preko medija".

S premijerkom je u Varaždinu bila i potpredsjednica Vlade i donedavna predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešič, koja, pak, ističe da je riječ o nesporazumu i "uhodavanju" novog predsjednika.

"Što se tiče kriznog poreza, ja mislim da mi tu imamo identičan stav. Ne samo mi i HDZ, nego i svi građani u Hrvatskoj, želimo da se on što prije ukine, ali isto tako znamo da smo birali između kriznog poreza i MMF-a". istaknula je Adlešič.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 07.12.09. 21:12

Uvijek opstaju samo najjači na pozornici.to znači da će uskoro za Kosore biti mjesta samo za jednog,odn.jednu???


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika