07.12.2009. / 16:34

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Vidošević: U Hrvatskoj je godinama vođena protunarodna ekonomska politika

"Godine takvog života su uništile svaku volju naroda za stvaranjem, a što je još gore, taj se isti narod danas nalazi u dužničkom ropstvu, dok država istodobno ne može platiti ni kamate po svom dugu", ustvrdio je Vidošević

Nadan VidoševićNadan VidoševićPredsjednički kandidat Nadan Vidošević izajvio je, tijekom predizbornog posjeta Vinkovcima, kako je u Hrvatskoj godinama od njezine neovisnosti vođena "protunarodna ekonomska politika čiji je bio zadatak da netko profitira na uvozu robe kroz podcijenjenu nacionalnu valutu".

"Godine takvog života su uništile svaku volju naroda za stvaranjem, a što je još gore, taj se isti narod danas nalazi u dužničkom ropstvu, dok država istodobno ne može platiti ni kamate po svom dugu", ustvrdio je Vidošević odgovarajući na novinarska pitanja.

Silni ekonomski potencijal

"Mi imamo silni ekonomski potencijal koji je posebice značajan u Slavoniji. Vinkovci su željeznički čvor, a vukovarska Luka druga luka u zemlji. Da ne spominjemo agrarni potencijal. I onda još govorimo da ovaj kraj treba pomagati. Tu onda nešto jednostavno ne štima", kazao je, dodajući kako očuvanje radnih mjesta mora biti trenutačno prioritet Vlade.

Prema njegovom mišljenju, pred Hrvatskom i hrvatskim narodom je bitka za vlastitu budućnost koja se ne smije izgubiti, ako ne želimo, kako je kazao, završiti u dužničkom ropstvu.

Vezane vijesti

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić gostovao je u emisiji '60 minuta' televizije 24sata i govorio o svom odnosu s novim predsjednikom HDZ-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika