07.12.2009. / 16:37

Autor: Martina Čizmić

Večernji list zbog financijskih problema smanjuje broj izdanja

Poznavatelji prilika u Večernjaku ističu kako je sve krenulo nizbrdo kada je 2007. godine ukinut cijeli niz rubrika poput Unutarnje politike, Svijeta, Crne Kronike i Kulture, a u list je umetan poseban podlistak Regija

Večernji smanjuje broj honoraracaVečernji smanjuje broj honoraracaPad prodaje i sve slabiji marketinški rezultati natjerali su upravu Večernjeg lista na ozbiljno razmišljanje o smanjenju broja izdanja i dopisništava. Navodno je već pripremljeno otkazivanje ugovora cijelom nizu honoraraca koji će se prvi naći na udaru štednje.

U Večernjem listu potvrdili su da informacije koje već nekoliko tjedana kruže medijskim krugovima nisu samo nagađanja već ozbiljna 'promišljanja Uprave'. Naime, nova poslovna politika predviđa drastično smanjenje broja novinara u dopisništvima, prije svega u Dalmaciji, a nekima od njih prijeti i potpuno zatvaranje.

Manji broj izdanja

"U Večernjem listu je u tijeku promišljanje kako optimalno pokriti jadransku obalu odgovarajućim izdanjima te je moguće da ćemo od 1. siječnja 2010. godine, umjesto dosadašnjih jedanaest izdanja, imati ukupno devet ili deset izdanja", rekao je za Index Goran Ogurlić, glavni urednik Večernjeg lista.

Da u Večernjaku nešto nije kako bi trebalo najbolje govori činjenica da je otpušteno nekoliko iskusnih fotografa, zbog čega su se na noge podigli gotovo svi novinari tog lista. Iako se prijetilo štrajkom, na kraju od toga nije bilo ništa.

Poznavatelji prilika u Večernjaku ističu kako je sve krenulo nizbrdo kada je 2007. godine ukinut cijeli niz rubrika poput Unutarnje politike, Svijeta, Crne Kronike i Kulture, a u list je umetan poseban podlistak Regija. Iako je u cijelu reorganizaciju lista uloženo otprilike milijun eura, ona nije polučila željene rezultate. Regije su ukinute, stare rubrike vraćene, ali je cijeli koncept, smatraju neki novinari, uništio Večernji list.

Vezane vijesti

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Britanskog premijera Davida Camerona u idući četvrtak će saslušati povjerenstvo koje istražuje povezanost medija i vlasti, nakon skandala zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika