07.12.2009. / 17:48

Autor: Andrea Belin

Nicolas Cage proglašen ambasadorom dobre volje

Osim toga, glumcu je dodjeljeno priznanje za humanitarni rad jer već neko vrijeme podupire rad udruge Amnesty International. Privukao je pažnju javnosti i na nedopustivu zloporabu djece vojnika, trgovinu oružjem, nasilje nad ženama i ostale postupke koji se smatraju kršenjem ljudskih prava

Nicolas CageNicolas CagePopularnog američkog glumca Nicolasa Cagea UN je proglasio ambasadorom dobre volje.

Ovo ugledno priznanje dodijelio mu je glavni tajnik UN-a Ban Ki-Moon na svečanoj večeri na kojoj je prisustvovalo oko 350 uzvanika.

Osim toga, Cageu je dodjeljena nagrada za humanitarni rad jer već neko vrijeme podupire rad udruge Amnesty International.

Doduše, četrdesetpetogodišnji glumac privukao je pažnju javnosti na nedopustivu zloporabu djece vojnika, trgovinu oružjem, nasilje nad ženama i ostale postupke koji se smatraju kršenjem ljudskih prava.

Za osnivanje zaklade za pomoć djeci bivšim vojnicima, donirao je dva milijuna dolara.

Podsjetimo, glumac se svojedobno našao u financijskim problemima. Njegove dvije kuće su zaplijenjne i prodane jer nije plaćao porez.

Vezane vijesti

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon trebao bi u drugoj polovici srpnja doći u posjet Zapadnom Balkanu, prenose u četvrtak beogradski… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 07.12.09. 18:52

... a obama dobio nobelovu za mir.............


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika