07.12.2009. / 18:15

Autor: Hina

Škare-Ožbolt: Mediji favoriziraju neke predsjedničke kandidate

Izjava premijerke Jadranke Kosor da "do kraja mandata ove vlade neće biti smanjivanja broja općina" katastrofalna jer EU neće davati novac iz pretpristupnih fondova ako Hrvatsku ne 'prekrojimo' u regije"

Vesna Škare OžboltVesna Škare OžboltNezavisna kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske Vesna Škare-Ožbolt izjavila je danas u Koprivnici da nije zadovoljna medijskim praćenjem kampanje jer se neki kandidati favoriziraju.

Nedopustivim smatra nepozivanje na sučeljavanje nekih kandidata i to što se u anketama ne spominju imena svih kandidata, a među njima je i njezino ime.

"Čini mi se da uvjet za uključivanje u predizbornu utrku ne bi trebalo biti deset tisuća potpisa, već davanje deset milijuna kuna medijima", napomenula je Škare-Ožbolt.

Neumjerno u recesiji trošiti milijune na kampanju

Istaknula je da je, dok Hrvatsku "trese recesija", krajnje neumjesno potrošiti 50 milijuna kuna na predizbornu kampanju, kako je to najavio Milan Bandić, te da će ona potrošiti između tri i 3,5 milijuna kuna.

Govoreći o prioritetnim problemima koje bi, ako postane predsjednica, odmah počela rješavati, istaknula je otvaranje novih radnih mjesta i zajednički rad svih koji vode državu.

"Hrvatskoj je nužan projekt razvoja u narednih 25 godina te konkretan hodogram tko će, što i kada odraditi da se izvučemo iz problema i zato bih na tom polju usko surađivala s vladom i Saborom. Na drugom mjestu je što prije regionalizirati Hrvatsku jer oko 50 posto općina postoji samo zato jer ih financira država, što je nedopustivo jer državni proračun ne može podnostiti takvo opterećenje", istaknula je.

Treba smanjiti broj općina

Dodala je kako je zato izjava premijerke Jadranke Kosor da "do kraja mandata ove vlade neće biti smanjivanja broja općina" katastrofalna jer EU neće davati novac iz pretpristupnih fondova ako Hrvatsku ne 'prekrojimo' u regije".

Među ostalim, istaknula je i kako je loše što mediji otkrivaju korupciju i druge afere umjesto tijela kojima je to posao, a uzrok tome vidi u "okovima u kojima politika drži pravosuđe".

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 07.12.09. 21:10

Draga gospođo Škare-Ožbolt,pa i g.Kajin nema nikakav budžet za vođenje kampanje,ali on svojim izjavama nadaleko "popuni" medijski prostor svim i svačim.osim što ste izjavili da želite prekrojiti Hrvatsku u 4 dijela po želji Europe,od čega se još sastoji Vaša kampanja,da bi većini bila zanimljiva,a kamoli da zaslužite nečije povjerenje?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika