07.12.2009. / 18:24

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Ina od ponoći smanjuje cijene goriva za jednu do dvije lipe

Korekcija cijena naftnih derivata ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara

Ina će simbolično pojeftiniti gorivoIna će simbolično pojeftiniti gorivoPrema još uvijek neslužbenim informacijama, Ina bi od ponoći trebala sniziti maloprodajne cijene motornih benzina za jednu do dvije lipe. Za otprilike jednak iznos trebala bi pojeftiniti i dizelska goriva, dok će eurodizel ostati na istoj cijeni.

Tako će motorni benzin eurosuper 95 pojeftinit za jednu lipu po litri, pa će se od ponoći do utorka, 15. prosinca, na Ininim benzinskim postajama prodavati po cijeni od 7,75 kuna.

Nova cijena supera 95, kako se neslužbeno doznaje, od ponoći će biti manja za dvije lipe i iznosit će 7,65 kuna po litri, dok će se super plus 98 prodavati po 7,81 kunu po litri (do sada 7,83 kune).

Jedino eurodizel ostaje nepromijenjen

Nepromijenjena ostaje cijena eurodizela od 7,15 kuna po litri, dok bi, kako se neslužbeno doznaje, dizel i lož ulje pojeftinili za jednu, a plavi dizel za dvije lipe po litri.

Nova cijena dizela bila bi 7,01 kuna po litri (dosad 7,02 kune), loživog ulja ekstra lakog 4,43 kune (dosad 4,44 kune), a plavog dizela 3,98 kuna (dosad 4 kune).

Cijene naftnih derivata korigiraju se na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata i to početkom svakog tjedna s tim da je najviše dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena 3,5 posto. Korekcija cijena naftnih derivata ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika