12.09.2002. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

KINESKA SEKSUALNA REVOLUCIJA

POČELA PREDAVANJA IZ SEKSUALNOG ODGOJA

..

POČELA PREDAVANJA IZ SEKSUALNOG ODGOJA

U prvih devet srednjih škola pekinške četvrti Haidian počela je ove školske godine i nastava iz seksualnog odgoja. Seksualni odgoj predavat će se u sva četiri razreda srednje škole, učenici su već dobili odgovarajuće udžbenike, koji su vrlo efektno uređeni, a prvih 200 nastavnika pripremljeni su posebnim tečajevima da drže predavanja iz tog predmeta. Kako je najavljeno i sve ostale škole u ovoj pekinškoj četvrti – a ima ih oko 200 – uvest će seksualni odgoj tokom godine, kada budu završene sve pripreme. Od sljedeće godine sve škole u Pekingu držat će seksualni odgoj. Već sada se on uvodi i u školama u drugim većim kineskim gradovima, kao što su Shanghai, Guangzhou, Wuhan, Chongqing, Harbin and Xian.
Riječ je o velikom zaokretu, budući da je dosadašnji moralistički odnos prema seksu onemogućavao javni razgovor o ovoj temi, posebno u školama. No, vlada je odlučila promijeniti dosadašnju politiku potaknuta s jedne strane potrebom da kroz seksualni odgoj bolje provodi svoju politiku ograničavanja rasta populacije, ali i zbog sve šire epidemije AIDS-a, koja je zahvatila već najmanje milijun ljudi u Kini. U sklopu seksualnog odgoja u kineskim učionicama obradit će se brojne teme kao što su predbračni seks, kontracepcija, zaštita od AIDS-a i spolnih bolesti, seksualno uznemiravanje, pa čak i opasnost od upoznavanja budućih spolnih partnera preko interneta.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika