07.12.2009. / 21:50

Autor: Totalsport

Trener Justine Henin: Ne očekujte odmah u Australiji velike stvari

Carlos Rodriguez, dugogodišnji trener belgijske tenisačice i velike povratnice na svjetsku scenu Justine Henin, kaže da njezini navijači ne bi trebali očekivati odmah velike rezultate u prvim nastupima u Australiji

Justine Henin i Carlos RodriguezJustine Henin i Carlos RodriguezCarlos Rodriguez, dugogodišnji trener belgijske tenisačice i velike povratnice na svjetsku scenu Justine Henin, kaže da njezini navijači ne bi trebali očekivati odmah velike rezultate u prvim nastupima u Australiji.

Henin je proteklog vikenda na ekshibiciji u njezinoj zemlji, u Charleroiju, u blizini njezinog doma u Rochefortu, odigrala prva dva meča nakon 19 mjeseci stanke. U subotu je pobijedila sunarodnjakinju Kirsten Flipkens 6-4, 6-4, a u nedjelju je s potpuno istim rezultatom svladala i 12. tenisačicu svijeta, Talijanku Flaviju Pennettu!

Belgijska novina Vers L’Avenir donosi naslov: ''Prva titula za Justine Henin II''!

Kao što je poznato, Henin se povukla iz profesionalnog tenisa kao prva igračica svijeta, uoči Roland Garrosa prošle godine. No, u rujnu ove godine objavila je vijest o povratku, a nastup u Charleroiju bila je prva postaja tog povratka. Dakako, Henin je emitirala samo zadovoljstvo:

- Vrlo sam zadovoljna i sretna. Možda moj tenis nije na najvišoj razini, no, nisam niti očekivala da će odmah biti. Najvažnije je da sam fizički u perfektnom stanju, desno koljeno koje sam operirala je odlično. Ovo je, zapravo, novi početak, nova karijera koja u mojim razmišljanjima neće nalikovati onoj prvoj. Ovo će biti nešto drukčije - izjavila je Henin.

Njezin najveći motiv je pokušaj osvajanja Wimbledona, jedinog Grand Slama čiji trofej još nema u vitrinama, iako je dva puta bila u finalu. Ako je u drugom meču nakon 19 mjeseci pauze sedmerostruka Grand Slam pobjednica mogla svladati u dva seta 12. igračicu svijeta Pennettu, pritom je Talijanka imala 3-0 i loptu za 4-0 u prvom setu, onda je jasno da je sposobna opet za velike rezultate.

Pa ipak, trener Carlos Rodriguez smatra da ne treba odmah na početku, u Australiji, tražiti previše od njezine štićenice koja će prvi turnir odigrati u Brisbaneu u prvom tjednu siječnja, a nakon toga će nastupiti na Australian Openu.

Na prvom Grand Slam turniru sezone neće biti nositeljica, što znači da bi se teoretski već u 1. kolu mogla sastati sa svojom sunarodnjakinjom Kim Clijsters, koja se ove godine također vratila tenisu, i to veličanstveno, te je osvojila US Open, iako joj je to bio tek treći turnir nakon povratka.

- Mogu reći da nam Australija dolazi prerano. Mislim, prerano ako odmah očekujete vrhunske rezultate. No, negdje morate početi, pa zašto ne već u Australiji - kaže Rodriguez.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika