07.12.2009. / 23:47

Autor: Ana Smrečki

Nakon što je otkriven s 'prstima u pekmezu' Josipović ruši Hloverku

Naime, HRT-ovci su Josipovića prozvali jer se neprestano poziva na rezultate ankete koju je za javnu televiziju provela tvrtka Briefing u vlasništvu Davora Huića, sada već bivšeg člana Josipovićevog stožera koji je odstupio nakon što je afera dospjela u javnost. Radi se o anketi kojom se tvrdi da se nezavisnom predsjedničkom kandidatu Milanu Bandiću dopušta najviše prostora u informativnom programu HTV-a

Hloverka Novak SrzićHloverka Novak SrzićZahuktava se atmosfera na Pisavlju. I dok Ravnateljstvo HRT-a za sutra priprema svoje ostavke, predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović obrušio se na šeficu informative Hloverku Novak Srzić. Naime, HRT-ovci su Josipovića prozvali jer se neprestano poziva na rezultate ankete koju je za javnu televiziju provela tvrtka Briefing u vlasništvu Davora Huića, sada već bivšeg člana Josipovićevog stožera koji je odstupio nakon što je afera dospjela u javnost. Radi se o anketi kojom se tvrdi da se nezavisnom predsjedničkom kandidatu Milanu Bandiću dopušta najviše prostora u informativnom programu HTV-a.

«Nitko razuman neće povjerovati da moj stožer i ja možemo utjecati na odluku Programskog vijeća HRT-a», poručio je Josipović. Smatra da se radi o bezuspješnim pokušajima glavne urednice informativog programa koja na taj način pokušava 'izbjeći odgovornost za neprofesionalno ponašanje'. «Pokušaj uredništva informativnog programa da napadom na mene izbjegne odgovornost zbog potpuno pristrane i promašene uređivačke politike sigurno neće pomoći», rekao je SDP-ov kandidat.

Reagirao i Bandić: Radi se o 'manipulaciji i zloporabi' HTV-a

Josipović je siguran da je svima u Hrvatskoj jasno koga Hloverka preferira. «HRT je u središnjem dnevniku imao različite kriterije i vodio je kampanju jednoga kandidata. Nažalost, to je tek jedan od brojnih primjera neprofesionalnog i pristranog rada koji ne priliči javnoj televiziji», poručio je Josipović .

No, osim Josipovića na rezultate istraživanja agencije GfK o zastupljenosti predsjedničkih kandidata u HTV-ovim emisijama reagirao je i izborni stožer Milana Bandića. Svoj prigovor poslali su na adrese Vijeća HRT-a i Državnoga izbornog povjerenstva. Članovi njegovog tima smatraju da se radi o 'manipulaciji i zloporabi' HTV-a, koje izravno štete Milanu Bandiću.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 08.12.09. 01:01

hlo je davno trebala otići


registracija
23/6/09

Harmon, 08.12.09. 02:00

Ne treba Hlo nigdje otici, nego ovakvi smradovi poput Josipovica ne smiju dolaziti !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika