08.12.2009. / 09:57

Autor: Hina

NATO smatra da bi Afganistan mogao biti poput Balkana

"Postoje napetosti, postoje problemi no stanje je uvelike poboljšano u donosu na prije pet ili deset godina...", istaknuo je admiral Stavridis

Stanje u Afganistanu podsjeća na BalkanStanje u Afganistanu podsjeća na BalkanAfganistan bi mogao izgledati poput Iraka, Balkana ili Središnje Amerike ako NATO uspije u svojoj misiji, rekao je u ponedjeljak zapovjednik NATO-ovih savezničkih snaga admiral James Stavridis.

"To će biti zemlja gdje postoji središnja vlada, izbori, prihvatljiv nadzor u sektoru sigurnosti i još uvijek neki teroristički incident... nije savršeno ali je funkcionirajuća demokracija", rekao je admiral Stavridis.

"Postoje napetosti, postoje problemi no stanje je uvelike poboljšano u donosu na prije pet ili deset godina... Ima izbore i nema godišnje 10-20.000 ubijenih izvan vojnih sukoba. To je osjećaj napretka, kretanja... korupcija je smanjena, postoji osjećaj upravljanja u većem dijelu zemlje", dodao je.

Stavridis je na seminaru u Bruxellesu odgovarao na pitanje kako bi definirao uspjeh u Afganistanu kamo predsjednik SAD-a Barack Obama šalje dodatnih 30.000 vojnika kako bi suzbili rastuću talibansku pobunu.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

registracija
15/3/08

Sandzo, 08.12.09. 11:05

zalosna je povrsnost ovog americkog generala. stavljati u isti ravan balkanske ratove i agresiu Serbije protiv SLO, RH i BiH s agresijom zapadnih sila u vodom i naftom bogatim zemljama sredisnje Azije je u najmanju ruku smijessno.


registracija
3/12/09

dajbozepameti, 09.12.09. 18:26

zalosno je sto nas bilo ko poredi sa afganistanom... mi smo se nadali da smo malo iznad toga....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika