08.12.2009. / 12:34

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Zvonko Milas novi predsjednik Programskog vijeća HRT-a

Milas, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, u Vijeće je ušao krajem prošle godine kao zamjena za preminulog Jurja Njavru

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaProgramsko vijeće HRT-a izabralo je danas većinom glasova Zvonka Milasa za svog novog predsjednika.

Milas je dobio šest glasova, a njegov jedini protukandidat Hašim Bahtijari četiri glasa članova Vijeća.

Za predsjedničku dužnost, koja je ostala upražnjena imenovanjem Đure Popijača ministrom gospodarstva, rada i poduzetništva, Milasa je predložio Željko Mesarić, a Bahtijarija Marina Škrabalo. Sam Bahtijari predložio je Anju Šovagović, no od toga je odustao nakon što se ona sama izjasnila protiv njegovog prijedloga.

Milas, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, u Vijeće je ušao krajem prošle godine kao zamjena za preminulog Jurja Njavru.

Izboru novog predsjednika prethodile su razmirice između Bahtijarija i dopredsjednika Vijeća Siniše Grgića koji nakon odlaska Popijača predsjedava sjednicama.

Optužbe Bahtijarija na račun Grgića

Bahtijari ga je optužio da je suprotno duhu Zakona o HRT-u pripremio današnju sjednicu, stavivši izbor novog predsjednika tek kao četvrtu točku dnevnog reda.

"Kad smo ostali bez predsjednika trebalo je odmah uvrstiti tu točku na dnevni red, a ne kad to Grgić odluči", kazao je Hašim Bahtijari, optuživši Grgića da ima predsjedničke ambicije i da nelegitimno predsjedava sjednicama jer, kako je rekao, potpredsjednik sjednice vodi samo kad se razrješava i imenuje predsjednik te u njegovoj odsutnosti.

'Ne želim biti predsjednik'

"Ne želim biti predsjednik i nemojte me kandidirati protiv moje volje", uzvratio je Grgić, ustvrdivši kako je Bahtijari taj koji ima predsjedničke ambicije.

Sjednica se nastavlja raspravom o prijedlogu ravnatelja HTV-a Blage Markote za razrješenje glavne urednice Informativnog programa HTV-a Hloverke Novak Srzić koja zbog bolesti nije nazočna.

Mediji već nekoliko dana nagađaju da će cjelokupno vodstvo HRT-a, odnosno glavni ravnatelj Vanja Sutlić i ostali ravnatelji podružnica Hrvatskog radija, HTV-a i Glazbene proizvodnje dati mandat na raspolaganje.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika