08.12.2009. / 13:06

Autor: Boris Bilas

Pokrenut postupak stečaja Peveca: Darko Šket privremeni stečajni upravitelj

Ukoliko imovina Pevecovih bude prodana za 5 milijuna eura, stečajni upravitelj dobio bi naknadu od 250 tisuća eura

Višnja i Zdravko PevecVišnja i Zdravko PevecPrema informacijama koje je dobio nacional.hr Trgovački sud u Bjelovaru je pokrenuo postupak za utvrđivanje uvjeta otvaranja stečaja u Pevecu, a privremeni stečajni upravitelj biti će Darko Šket.

Prijedlog za pokretanje stečaja do sada je pokrenulo 11 vjerovnika te radnici poslovnog centra u Splitu.

Darko Šket do 21. prosinca treba utvrditi postoje li razlozi za pokretanje postupka.

Šket je u svojoj karijeri već bio stečajni upravitelj u nekoliko slučajeva te je radio na stečajevima Željezare Sisak, Križevčanke, bjelovarskog Cromax-a, BILO-a iz Đurđevca i Ivanićplasta.

Podsjetimo, Trgovački sud u Bjelovaru zaprimio je 3. prosinca stečajni prijedlog za bjelovarsku tvrtku, dok je sud u Zagrebu prijedlog za stečaj Peveca Zagreb zaprimio 1. prosinca.

Navodno je interes za funkciju stečajnog upravitelja ove tvrtke bio vrlo velik, budući da prema odredbama stečajnog zakona stečajni upravitelj ima pravo na naknadu od 5 posto vrijednosti od prodaje imovine u stečaju.

Dakle, ukoliko imovina Pevecovih bude prodana za 5 milijuna eura, stečajni upravitelj dobio bi naknadu od 250 tisuća eura.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika