08.12.2009. / 13:43

Autor: Martina Čizmić

Sapunica na HRT-u: Sutlić i Mezulić stavili svoje mandate na raspolaganje

Trebalo se raspravljati i o smjeni glavne urednice informativnog programa, Hloverke Novak Srzić, no ona je zbog bolesti odsutna, pa se o njenoj smjeni neće raspravljati ovaj tjedan

Vanja SutlićVanja SutlićRavnatelj HRT-a Vanja Sutlić i ravnatelj Hrvatskog radija Davor Mezulić stavili su na današnjoj sjednici Programskog vijeća svoje mandate na raspolaganje.

O tom njihovom potezu već se nekoliko dana nagađalo po Prisavskim hodnicima, no uz njihova spominjalo se i ime ravnatelja HTV-a Blage Markote, koji je svoj mandat ipak zadržao za sebe.

Novi predsjednik Vijeća Zvonko Milas

Zanimljivo je da se na sjednici Vijeća trebalo konačno razriješiti pitanje smjene ravnateljstva HRT-a, ali je ona prekinuta na zahtjev Hasima Bahtijarija koji je inzistirao da se prije svega odabere novi predsjednik Vijeća, jer je dosadašnji predsjednik Đuro Popijač imenovan ministrom gospodarstva.

Tako je novim predsjednikom imenovan Zvonko Milas, a trenutno je u tijeku rasprava o nacrtu obrazloženja moguće odgovornosti glavnog ravnatelja HRT-a Sutlića, ravnatelja HTV-a Markote, ravnatelja HR- Mezulića i ravnatelja Glazbene proizvodnje, Josipa Guberine.

Trebalo se raspravljati i o smjeni glavne urednice informativnog programa, Hloverke Novak Srzić, no ona je zbog bolesti odsutna, pa se o njenoj smjeni neće raspravljati ovaj tjedan.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika