08.12.2009. / 14:10

Autor: Boris Bilas

Uskok potvrdio istragu ugovora Vlade i MOL-a: Olgica Spevec spremna na suradnju

"Radim u državnoj agenciji i kako takva sam dužna surađivati s bilo kakvim pravosudnim tijelima, pa tako i USKOK-om", kazala nam je Spevec

Predsjednica Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Olgica SpevecPredsjednica Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Olgica SpevecU kratkom razgovoru za nacional.hr vezanim uz tekst objavljen u našem tiskanom izdanju oko spornog ugovora između Vlade i MOL-a o prodaji Ine mađarskoj tvrtki, predsjednica Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Olgica Spevec potvrdila je kako je spremna surađivati s USKOK-om ukoliko to bude potrebno i ukoliko to od nje bude zatraženo.

"Radim u državnoj agenciji i kako takva sam dužna surađivati s bilo kakvim pravosudnim tijelima, pa tako i USKOK-om", kazala nam je Spevec koja se trenutno nalazi u Bruxellesu, no napomenula je kako ne vidi razloga zbog kojih bi ona ili agencija kojoj je na čelu bili interesantni USKOK-u.

Istraga DORH-a

"Tekst u Nacionalu je napisan kako bi odgovarao Vama, a mi smo samo radili svoj posao, po zakonu. Sve ostalo su političke igre s kojima mi nemamo veze", kazala nam je predsjednica Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja.

Iz Državnog odvjetništva RH su danas potvrdili kako su odmah nakon što je Vlada Republike Hrvatske na svojoj internetskoj stranici objavila dokument Prva izmjena i dopuna Ugovora o međusobnim odnosima dioničarima koji se odnosi na INA - Industriju nafte d.d., zatražili od nadležnih tijela dostavu svih ostalih ugovora vezanih za odnose INA-e i MOL-a, i to posebice glavni Ugovor o plinskom poslovanju te druge ugovore.

"Dostava ugovora je zatražena radi utvrđivanja je li sklopljenim ugovorima eventualno nanesena šteta Republici Hrvatskoj", stoji u priopćenju koje je DORH objavio na svojim internet stranicama, a kako nam je rečeno s više informacija u ovom trenutku ne mogu izlaziti u javnost.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
13/10/09

branimir, 08.12.09. 15:37

Fuck you, Nizozemci. I vi ste postali sluge Velike Britanije koja je kroz povijest toliko 'dobra' donijela svijetu. Sjetite se Srebrenice! I ne samo Srebrenice.Trebali biste umrijeti od srama!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika