08.12.2009. / 15:51

Autor: Ivica Medo

Hrvatski kup: Igor Štimac uoči uzvrata u Splitu: Bitno je postići pogodak

Uoči uzvratne utakmice četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa s Hajdukom trener Zagreba Igor Štimac najavljuje prolaz u polufinale. U prvoj utakmici u Zagrebu bilo je 0:0

Igor Štimac, trener ZagrebaIgor Štimac, trener Zagreba„Idemo po pogodak na Poljudu od prve minute", tako glasi sukus najave Igora Štimca, trenera Zagreba, uoči sutrašnje uzvratne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa u Splitu protiv Hajduka, s naglaskom da je prva utakmica u Kranjčevićevoj završila 0-0:

„Upravo spomenuta utakmica odprije 14 dana kad smo propustili lijepu prigodu da ostvarimo određenu prednost za uzvrat, stavlja nas u uvjerenje da u Splitu nismo bez izgleda, dapače. Pridodamo li tome naše igre nakon tog susreta, kroz koje je vidljivo da nam se izvedba iz utakmice u utakmicu sve više stabilizira, ne vidim razloga zašto se i na nas ne bi računalo kao mogućeg polufinalistu. Motiva nam ne izostaje, tim prije jer je i nama, kao i Hajduku, upravo rezultat u Kupu sredstvo i način za spašavanje sezone", kazuje Štimac koji uzgred vidi formulu kako da Zagreb uspije:

"Bitno je da postignemo pogodak, a vjerujem da hoćemo jer će nam igra od prve minute biti usmjerena u tom pravcu. Spremni smo za žestoku utakmicu, zato smo već u subotu i došli ovdje u Međugorje kako bismo dodatno zbili redove".

Što se sastava tiče, Štimac ne najavljuje neke bitnije zaokrete u odnosu na momčad koja je u petak na vrlo uvjerljiv način ostvarila sigurnu a bitnu 3-1 pobjedu protiv Intera u Zaprešiću. No, niti u Splitu neće moći računati na Šovšića koji je u ponedjeljak konačno operirao žulj na stopalu. Na klupi neće biti niti prehlađenog Škorića, dok svi ostali igrači, njih 20 koliko ih je otišlo na put, čekaju kao napete puške. A da bi im se to iščekivanje što više ublažilo, pobrinuo se danas Štimac koji ih je odveo na zanimljiv izlet u dolinu Neretve, gdje su između ostalog posjetili vinograde i plantažu mandarina njegovih roditelja.

Svilokos sudi Hajduk - Zagreb

Uzvratnim utakmicama četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa koje se igraju u srijedu 9. prosinca završava ovogodišnje natjecanje u jesenskoj sezoni.
Dinamo i Pomorac igrati će od 13.00 sati (suci Šimčić, Kučina, Novoselnik i Gerek, kontrolor suđenja Trivković, delegat Ivić ) dok se preostale tri utakmice igraju s početkom u 16.00 sati. Dinamo ima prednost od 2:0 iz prve utakmice, a s još većom prednošću od 4:1 Varteks će ugostiti Slaven Belupo (sude Vučemilović, Sabljak, V. Lončar i Strahonja, kontrolor suđenja Bezjak, delegat P. Šarić).
U uzvratnu utakmicu u Splitu, Hajduk i Zagreb ulaze s početnih 0:0 (sude Svilokos, Crnolatac, Perica i Bugarija, kontrolor suđenja Marijanović, delegat Sobol) dok Šibenik dočekuje Osijek (suci Bebek, Menđušić, D.Pejić i Gabrilo, kontrolor Volić, delegat Doljanin) s prednošću postignutog zgoditka u gostima (1:1).

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika