08.12.2009. / 15:24

Autor: Nacionalova redakcija

Epohalni podvig novinarskog društva: HND članovima sredio popust na ćevape

Nakon što smo upozorili na nekoliko diskriminatornih odredbi ove pogodbe, dužni smo i informirati zagrebačke novinare, koji za razliku od ostatka države imaju pravo ogrebati se o navedeni postotak: radno vrijeme cateringa SIMPA od ponedjeljka do subote je od 08:00 do 23:00 sata

Predsjednik HND-a Zdenko DukaPredsjednik HND-a Zdenko DukaBorba novinarskog udruženja za interese ceha nastavlja se nesmiljenom žestinom. Nakon višemjesečnih pismenih apela iliti odgovora na sve učestalije gušenje novinarskih sloboda u privatnim korporacijama i onima javnoga karaktera, Hrvatsko novinarsko društvo izborilo se za još jednu epohalnu poslasticu svojim članovima.

Naime, dok privatni interesi zajedno sa političkom vrhuškom nesmiljeno i uspješno nastavljaju s devastacijom ono malo novinarstva što je ostalo u ovoj državi, HND je za sve svoje članove uspio dogovoriti - popust prilikom naručivanja hrane.

Ćevapi sa lukom, sendvići različitih oblika i veličina, sokovi u pitoresknim ambalažama i nekonzervirane povrtne kulture - to je i još mnogo više HND uspio jeftino dogovoriti pojedincima sa njihovom članskom iskaznicom. Riječ je naime o ugovoru ili dogovoru (?) koji je HND isposlovao sa izvjesnim cateringom SIMPA, a koji se odnosi na popust od 10 posto. No, to nije sve. Članovi HND-a ostvaruju isti popust i na privatne 'partije, poput rođendana, dječjih zabava', što će reći da se od HND-ovog biznisa mogu (odnosno moraju) okoristiti i članovi obitelji, prijatelji, dalja rodbina i poslovni partneri, pa se legitimno može zaključiti kako ovaj 'deal' ostavlja potencijalnog prostora za mnoge mutne i nečasne narudžbe.

Ništa od popusta van Zagreba

No, prije nego krenete naručivati, nekoliko upozorenja, prvenstveno kolegama koji su mislili okoristiti se spomenutom beneficijom, a na način da jeftinije plate lepinju sa, primjerice, šiš čevapima. Naime, neće ići. Popust vrijedi jedino ako naručite hranu koja je u novčanoj protuvrijednosti veća od 99,00 kuna. Uz to, odmah ćemo razočarati i one novinare koji nemaju sreću da rade na području Zagreba. Naime, ako odluče podmiriti svoje dnevne biološke nužnosti u cateringu SIMPA, novinari koji rade u Splitu, Rijeci i drugim gradovima te lokalnim zajednicama, nemaju pravo na ovaj popust, iako u informativnom kružnom mailu piše kako 'svi članovi HND-a imaju pravo na popust'.

Nakon što smo upozorili na nekoliko diskriminatornih odredbi ove pogodbe, dužni smo i informirati zagrebačke novinare, koji za razliku od ostatka države imaju pravo ogrebati se o navedeni postotak: radno vrijeme cateringa SIMPA od ponedjeljka do subote je od 08:00 do 23:00 sata.

Vezane vijesti

'Vlada je upropastila Vjesnik - sad neka ga i spasi'

'Vlada je upropastila Vjesnik - sad neka ga i spasi'

Hrvatsko novinarsko društvo odaslalo je otvoreno pismo svim medijima, ali i Vladi u kojoj zahtjeva da se država, točnije Vlada pozabavi problemom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika