08.12.2009. / 17:00

Autor: Totalsport

Vlasnik Utah Flasha lažnim Jordanom doveo publiku u dvoranu

Trikom se poslužio vlasnik momčadi Utah Flasha, podružnice Utah Jazza u Razvojnoj ligi NBA-a (NBDL), da na utakmici svog kluba privuče publiku

Michael JordanMichael JordanTrikom se poslužio vlasnik momčadi Utah Flasha, podružnice Utah Jazza u Razvojnoj ligi NBA-a (NBDL), da na utakmici svog kluba privuče publiku.

Više od 7.500 ljudi došlo je na susret očekujući da će na njenom poluvremenu meč 1-na-1 odigrati legendarni Michael Jordan i Bryon Russell. Vlasnik kluba Brandt Andersen poslao je dvojnika "letećeg Bika" da, uz pratnju zaštitara, prošeće Salt Lake Cityjem, te tako obmanuo lokalno stanovništvo da se okupi u dvorani.

- To je učinjeno iz čiste zabave, a ukoliko to na taj način ne shvaćate ili mislite da ste prevareni onda se ja ispričavam. Nisam mislio da će dvojnik baš sve uvjeriti da je riječ o Jordanu, već da će se vrlo brzo shvatiti da je riječ o triku - poručio je Andersen putem svog bloga.

Podsjetimo da je predsjednik Utah Flasha, predložio haklerski dvoboj Michaela Jordana i Bryona Russella još u rujnu. Organizirat ga je naumio u poluvremenu premijerne utakmice Utah Flasha pred domaćim navijačima u novoj sezoni NBDL lige, a svrha bi mu, uz marketinšku, bila i humanitarna, a Andersen bi sam uplatio 100.000$ donacije, u slučaju da Michael Jordan pristane, udruzi po izboru pobjednika meča.

Michael Jordan zabio je preko Russella odlučujući koš za 4-2 pobjedu Chicago Bullsa u šestoj utakmici finalne serije NBA lige 1998. godine protiv Utaha. Navijači kluba iz Salt lake Cityja i danas su uvjereni da si je pobjednički šut najveći košarkaš svih vremena omogućio prekršajem u napadu.

Rivalstvo je oživljeno prilikom Jordanove inauguracije u Kuću slavnih. Tom je prilikom danas 46-godišnji suvlasnik Charlotte Bobcatsa rekao da “zahvaljuje Bryonu Russellu što ga je motivirao na povratak tijekom njegova prvog razdoblja umirovljenja podcjenjivačkim izjavama”.

Kao dio isprike Andersen je ponudio navijačima koji su došli na utakmicu da s istom ulaznicom mogu doći i na buduću utakmicu Flasha.

Vezane vijesti

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Zvijezda ovogodišnje sezone američke NCAA košarke, Anthony Davis (Kentucky), najavio je velike planove za iduću, svoju prvu, NBA sezonu. Davis je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika