08.12.2009. / 19:41

Autor: Hina

Sabor odlučio: Nema povećanja broja hrvatskih vojnika u Afganistanu

Arsen Bauk (SDP) raspravu je iskoristio kako bi još jednom zatražio da u Ustavu ostane odredba po kojoj se za slanje vojske u inozemstvo traži dvotrećinska saborska većina

Hrvatski je sabor, na samom kraju današnjeg zasjedanja, objedinjeno raspravio odluke po kojima će Hrvatska u 2010. slati svoje vojnike u mirovine misije UN-a, NATO-a i EU.

Nepodijeljenu podršku zastupnika dobila je odluka po kojoj će u misiji ISAF u Afganistanu slijedeće godine sudjelovati 300 hrvatskih vojnika, kao i ove godine, unatoč pozivu SAD-a da partneri u NATO-u pojačaju svoj doprinos toj misiji.

"Afganistan je zemlja koju je teško kontrolirati. Ne bježimo od toga, ali nismo za to da se broj vojnika u misiji povećava bez određenih kriterija", rekao je Miljenko Dorić.

Arsen Bauk (SDP) raspravu je iskoristio kako bi još jednom zatražio da u Ustavu ostane odredba po kojoj se za slanje vojske u inozemstvo traži dvotrećinska saborska većina.

Sabor će zasjedanje nastaviti sutra.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika