08.12.2009. / 22:38

Autor: Ana Smrečki

Odricanje od vođe: Uklonjeni Sanaderovi plakati iz središnjice HDZ-a

Ipak, Sanader nije u potpunosti 'zaboravljen' od strane svojih kolega. Jedina njegova fotografija ostala je izvješena pokraj one pokojnog prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i osnivača HDZ-a

Jadranka Kosor, Andrija Hebrang i Ivo SanaderJadranka Kosor, Andrija Hebrang i Ivo SanaderPremijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor pozvala je danas novinare u središnjicu stranke na Trg žrtava fašizma kako bi svjedočili nedvosmislenoj i čvrstoj potpori jedinom HDZ-ovom predsjedničkom kandidatu Andriji Hebrangu. No, više od predsjedničkih izbora, predstavnike 'sedme sile' zanimalo je gdje su nestale fotografije i plakati bivšeg vođe Ive Sanadera.

Hebrang se osim sa zidova stranačkim prostorija smiješi i sa zavjesa

Kako piše Jutarnji list, sa zidova u središnjici HDZ-a uklonjeni su plakati bivšeg premijera, a danas počasnog predsjednika HDZ-a, a na ista su mjesta postavljeni oni predsjedničkog kandidata HDZ-a. Tako na ulasku u stranačke prostorije više ne stoji Sanaderov portret, a postavljen je službeni portret nove predsjednice stranke i šefice Vlade Jadranke Kosor. Iz prostorije u prizemlju uklonjen je i jumbo plakat Sanadera sa suradnicima koji se koristio u kampanji za parlamentarne izbore. Na to je mjesto također postavljen Andrija Hebrang. No, to nije sve, Andrija Hebrang, smiješi se, osim sa zidova i jumbo plakata i sa zavjesa.

Sanaderova fotografija samo pokraj pokojnog Tuđmana

Ipak, Sanader nije u potpunosti 'zaboravljen' od strane svojih kolega. Jedina njegova fotografija ostala je izvješena pokraj one pokojnog prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i osnivača HDZ-a. «Stranka je sada okupirana predsjedničkim kandidatom Andrijom Hebrangom, pa su postavljeni njegovi izborni plakati i to je razlog zašto smo poskidali plakate s Ivom Sanaderom», pojasnila je glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak.

Na upit hoće li se nakon predsjedničke kampanje Ivo Sanader, barem na plakatima vratiti u središnjicu HDZ-a, glasnogovornica Sunčana Glavak odgovorila je da se 'plakati i vizualni identitet stranačkih prostorija mijenjaju u skladu s izborima koji su u tijeku'.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
6/11/09

zarapoliglot, 08.12.09. 22:58

Bravo J. Kosor ..divno da se "dodiruju" jedan po jedan od aktera koji su nas uvalili u ovu situaciju.Imam pitanje za NACIONAL .. a gdje je Bandić ?..tko to nad Bandićem još uvijek drži čvrsto kišobran tako da ga se ne dotiču ni policija ni Državno odvjetništvo ?
Koje su to linije zapovjedanja i centri moći ..da li je to onda da državom vladaju nepoznati moćnici iz sjene koji onda valjda ne dozvoljavaju da se Bandić takne ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika