09.12.2009. / 09:00

Autor: Totalsport

Prva žena na čelu Flamenga, kluba s najviše navijača na svijetu

Dan nakon osvajanja naslova brazilskih prvaka, nogometaši Flamenga dobili su novu predsjednicu, sudionicu seulskih Olimpijskih igara u plivanju 1988. godine, Patriciju Amorim

Flamengo je novi prvak BrazilaFlamengo je novi prvak BrazilaDan nakon osvajanja naslova brazilskih prvaka, nogometaši Flamenga dobili su novu predsjednicu, sudionicu seulskih Olimpijskih igara u plivanju 1988. godine, Patriciju Amorim.

Jedna će žena tako po prvi put voditi najpopularniji nogometni klub u Brazilu, koji postoji već 114 godina.

Na izborima održanim u ponedjeljak Amorim je pobijedila dosadašnjeg predsjednika Delaira Dumbroscka, koji je u uredu bio prošlih osam mjeseci, u ulozi vršitelja dužnosti. Osvojila je 792 glasa članova klupske skupštine, naspram 699 Delairovih.

- Biti prva žena na čelu najvećeg kluba na svijetu najveći je san koji itko može imati - rekla je 40-godišnjakinja.

Najavila je da joj je osnovni cilj zadržati trenera Jorgea Luisa Andradea, te ojačati momčad pojačanjima uoči početka natjecanja u Ligi prvaka. Bit će joj to, međutim, jako teško obzirom da će se suočiti s trenutačnim minusom na računu od golemih 190 milijuna eura. Za deficit je najzaslužniji bivši predsjednik Marcio Braga, koji se upravo prije osam mjeseci povukao s mjesta predsjednika, navodno zbog zdravstvenih problema.

Amorim, čiji trogodišnji mandat počinje u siječnju sljedeće godine, nije rekla hoće li pokušati zadržati najboljega klupskog strijelca, Adriana.

Kao plivačica Amorim je svojedobno 29 puta rušila južnoameričke rekorde, te zaslužila 28 titula nacionalne prvakinje na 200, 400, 800 i 1500 metara slobodnim stilom između 1983. i 1989. godine. Nastupila je na Olimpijskim igrama u Seulu 1988.

Prema mnogim relevantnim istraživanjima, Flamengo je najpopularniji klub svijeta iz jednostavnog razloga: njegova navijačka baza broji rekordnih 32.6 milijuna članova.

Vezane vijesti

'Neuspjeh Rija+20'

'Neuspjeh Rija+20'

Susret na vrhu UN-a o održivom razvoju Rio+20 završio se u petak usvajanjem izjave koja otvara put zelenom rastu planeta, više ekološki i socijalno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika