08.12.2009. / 23:11

Autor: Totalsport

Video: Olić srušio Juventus i odveo Bayern u osminu finala Lige prvaka

U velikom su stilu nogometaši Bayerna odigrali svoju najbolju utakmicu sezone, i to u najvažnijem trenutku. Pobijedili su Juventus 4-1 u Torinu u presudnoj utakmici 6. kola Lige prvaka

Ivica Olić postigao je drugi pogodak za Bayern protiv JuventusaIvica Olić postigao je drugi pogodak za Bayern protiv JuventusaU velikom su stilu nogometaši Bayerna odigrali svoju najbolju utakmicu sezone, i to u najvažnijem trenutku. Pobijedili su Juventus 4-1 u Torinu u presudnoj utakmici 6. kola Lige prvaka.

Pobjedom su Bavarci spasili trenera Louisa van Gaala, sezonu uopće, ali i čistih 20 milijuna eura, koliko bi klub izgubio u slučaju ispadanja. Juventus, koji je trebao remi za prolaz u osminu finala, i to osokoljen subotnjom prvenstvenom pobjedom (2-1) nad Interom, tek će početi računati vlastite gubitke.

Na njima ponajviše imaju zahvaliti Ivici Oliću, superraspoloženom hrvatskom napadaču i njihovom nesuđenom pojačanju, koji ih je izlagao torturi od prve do 79. minute utakmice, kada je izašao iscrpljen od igre u kojoj se nije štedio.

Već u 12. minuti Olić je glavom pogodio vratnicu Buffonova gola. Nakon što je u 19. David Trezeguet doveo domaće u vodstvo sjajnim pogotkom na asistenciju Claudija Marchisija zahvativši loptu poluvolejem u letu, Olić je na asistenciju Danijela Pranjića iznudio 11-erac u 30. minuti u duelu s Martinom Caseresom. Sigurno je, zastavši u trku poput Roberta Prosinečkog, penal realizirao vratar Bavaraca Hans-Jörg Butt.

Slomili su Nijemci iscrpljene Talijane u drugom poluvremenu. Olić je u 52. zabio nakon što mu je Gianluigi Buffon servirao odbijanac na lijevu nogu poslije udarca glavom Martina Demichelisa. S desne je strane Argentincu nabacio kapetan Marc van Bommel. Olić je naposlijetku rutinski realizirao prigodu.

U završnici su Van Gaalovi igrači potvrdili pobjedu golovima Gomeza i Ukrajinca Timoščuka, koji je u 79. minuti zamijenio Olića. Buffon nije imao svoj dan.

Važno je da je Bayern do impresivne pobjede došao bez ozlijeđenog Riberyja, odbačenog Tonija, a praktički i bez Arjena Robbena, koji je u 73. minuti zamijenio Hrvata Danijela Pranjića.

Bayern će u osminu finala uz Bordeaux, koji je prvo mjesto u skupini potvrdio rutinskom pobjedom (1-0) u Haifi protiv domaćeg Maccabija. Jedini je gol na utakmici krasnim udarcem u 13. minuti zabio Brazilac Jussie na asistenciju Abdoua Traorea s desnog krila. Maccabi je jedina momčad ove sezone u Ligi prvaka koja u šest utakmica u A skupini nije uspjela zabiti niti gola. Primili su osam.

Skupina A, 6. kolo:

Juventus - Bayern 1-4 (Trezeguet 19 / Butt 30-11m, Olić 52, Gomez 83, Timoščuk 90+2)

Maccabi Haifa - Bordeaux 0-1 (Jussie 13)

Ljestvica:

1. Bordeaux 6 5 1 0 9-2 16

2. Bayern 6 3 1 2 9-5 10

3. Juventus 6 2 2 2 4-7 8

4. Maccabi Haifa FC 6 0 0 6 0-8 0

Vezane vijesti

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Hrvatski 32-godišnji nogometaš Wolfsburga Ivica Olić otvorio je dušu novinaru Tobiasu Altschäfflu u razgovoru za njemački tjednik Sport Bild.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika