08.12.2009. / 23:14

Autor: Totalsport

Video: LP, skupina C: Milan i Real dalje, Ronaldo zabio s 30 metara

U posljednjem kolu skupine C Lige prvaka nije bilo većih senzacija. Real Madrid je slavio na Velodromeu protiv Marseillea 3-1 i tako potvrdio prvo mjesto u skupini, dok u osminu finala ide i Milan

Cristiano Ronaldo u prodoruCristiano Ronaldo u prodoruU posljednjem kolu skupine C Lige prvaka nije bilo većih senzacija. Real Madrid je slavio na Velodromeu protiv Marseillea 3-1 i tako potvrdio prvo mjesto u skupini, dok u osminu finala ide i Milan.

"Rossoneri" su izborili nokaut-fazu natjecanja unatoč tek blijedom remiju (1-1) na gostovanju kod švicarskog prvaka Züricha na Letzigrundu, momčadi koja im je na San Siru nanijela i jedini poraz u skupini (0-1).

Poveo je Zürich golom Srbina Milana Gajića iz slobodnog udarca u 29. minuti utakmice. Sjajno je Gajić naciljao ljevicom u desni kut Milanovog gola u kojem je stajao Dida, ali je brazilski vratar zaklonjen živim zidom napravio korak u krivu stranu, što je bilo dovoljno da lopta završi u mreži.

Konačan rezultat postavio je Ronaldinho iz jedanaesterca u 64. minuti iz jedanaesterca koji je prethodno skrivio Alain Rochat na Marcu Borriellu. Iako je nakon prekršaja Rochat zaradio isključenje, Milan nije uspio postići pobjednički gol, ali za tim neće previše žaliti, budući je momčad kao drugoplasirana u skupini izborila prolaz dalje.

Real je slavio na Velodromeu 3-1, a epitet igrača utakmice ponio je najskuplji nogometaš današnjice Cristiano Ronaldo, strijelac dvaju golova. U utakmicu su obje momčadi krenule posve otvoreno, pa su tako dva gola postignuta u prvih 11. minuta.

Prvo je Ronaldo sjajnim slobodnim udarcem s preko 25 metara doveo Real u vodstvo u 4. minuti, da bi Lucho Gonzalez iskoristio jednu nesmotrenost Realove obrane i nakon akcije Tayea Taiwa s lijeve strane poentirao. U 60. minuti Real je poveo po drugi put, a strijelac je bio Raul Albiol iz sredine kaznenog prostora nakon kornera. U 69. minuti sjajnu je priliku za izjednačenje imao Marseille, ali je udarac s bijele točke propustio realizirati Lucho Gonzalez. Penal je skrivio Iker Casillas na kapetanu francuske momčadi Mamadouu Niangu, a udarac Lucha Gonzaleza zaustavila je greda. Niang je zbog ozljede morao napustiti travnjak.

Konačan rezultat postavio je Ronaldo koji je iskoristio grešku domaće obrane i sudar vratara Mandande i jednog braniča, te neometan iskosa s desne strane, s ruba kaznenog prostora postigao svoj drugi na utakmici, te četvrti ukupno gol u Ligi prvaka ove sezone (u tri odigrane utakmice).

Liga prvaka, 6. kolo, skupina C:

Zürich - Milan 1-1 (Gajić 29 / Ronaldinho 64)

Marseille - Real Madrid 1-3 (Lucho Gonzalez 11 / Ronaldo 4, 80, Albiol 60)

Ljestvica:

1. Real Madrid CF 6 4 1 1 15-7 13

2. Milan 6 2 3 1 8-7 9

3. Marseille 6 2 1 3 10-10 7

4. Zürich 6 1 1 4 5-14 4

Vezane vijesti

Guti na probi u West Hamu

Guti na probi u West Hamu

Dugogodišnji vezni nogometaš Real Madrida Jose Maria Gutierrez, poznatiji pod nadimkom Guti, odradit će probu u novom članu engleske Premierlige West… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika