08.12.2009. / 23:24

Autor: Totalsport

Liga prvaka, skupina B: Wolfsburg ispao, CSKA u osmini finala

Njemački prvak Wolfsburg, predvođen reprezentativcima BiH Edinom Džekom i Zvjezdanom Misimovićem, igrat će sljedećeg proljeća tek Europa ligu

Miloš KrasićMiloš KrasićNjemački prvak Wolfsburg, predvođen reprezentativcima BiH Edinom Džekom i Zvjezdanom Misimovićem, igrat će sljedećeg proljeća tek Europa ligu.

Izgubili su Nijemci na svojoj Volkswagen Areni 3-1 od Manchester Uniteda u dvoboju posljednjega, šestog kola Lige prvaka. Istodobno je CSKA slavio u Istanbulu protiv Beşiktaşa 2-1.

Malo je nedostajalo da sve bude drukčije. Veznjak Wolfsburga Riether u prvoj minuti sudačke nadoknade u drugom poluvremenu promašio je loptu koju je trebao ubaciti u praznu mrežu nakon oštrog ubacivanja Gentnera s lijeve strane. U kontranapadu je Michael Owen zabio svoj treći gol.

U Istanbulu je pak Aldonjin za pobjedu CSKA-a zabio u petoj minuti suadčke nadoknade. U slučaju neodlučena oba ishoda, u osminu finala išli bi Nijemci. Ovako je sve ispalo naopako sastavu koji vodi Armin Veh, i koji u svom debitantskom nastupu nije uspio plasirati se u osminu finala.

Između Owenowa hat-tricka na 1-1 je u 56. minuti za Wolfsburg izjednačio Edin Džeko sjajno zakucavši pod gredu glavom ubacivanje Marcela Schäfera s lijeve strane. I Misimović i Džeko odigrali su cijelu utakmicu.

Rusi će u osminu finala zahvaljujući pobjedi u Istanbulu do koje su došli pogocima Miloša Krasića i spomenutoga bivšeg veznjaka Chelseaja, Jevgenija Aldonjina.

Skupina B, 6 kolo:

Beşiktaş - CSKA Moskva 1-2 (Bobo 86 / Krasić 41, Aldonjin 90+5)

Wolfsburg - Manchester United 1-3 (Džeko 56 / Owen 44, 83, 90+1)

Ljestvica:

1. Manchester United FC 6 4 1 1 10-6 13

2. CSKA Moskva 6 3 1 2 10-10 10

3. Wolfsburg 6 2 1 3 9-8 7

4. Beşiktaş JK 6 1 1 4 3-8 4

Vezane vijesti

TBL: Beşiktaş osigurao tri meč lopte

TBL: Beşiktaş osigurao tri meč lopte

Košarkaši Beşiktaşa su pobjedom 81-55 protiv Efes Anadolua, u četvrtoj utakmici finala doigravanja turskog prvenstva, poveli s 3-1 i osigurali su tri… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika